Atti Eikaas (t.h) og Arne Vigeland varmer opp med dans og sprell før forestillingen. Foto: Kristian Hole
Showet inneholdt flere humorinnslag. Denne ungkarskarakteren fra Mandal høstet god respons og mye latter. Foto: Kristian Hole
Den eldre garde var svært fornøyd med både musikken og humorinnslagene. Folket sang med og klappet når "Vigelandsvalsen" ble spilt. Foto: Kristian Hole

— Det er veldig folkelig musikk vi driver med, så jeg skjønner at Kristiansandere tar turen for å se oss, sier sjefshøvdingen i trekkspillklubben, Atti Eikaas.

"Ola var fra Sandefjord", "Bonde i fra bygda" og trekkspillklubbens kjenningsmelodi "Vigelandsvalsen" var bare noen av klassikerne Lindesnes Trekkspillklubb leverte i sine to show på Kilden lørdag. De fikk god respons hos den eldre garde, med både kjente og kjære låter, samt overraskende humorinnslag med lokalt innhold.

— For øvrig vet en aldri hva som kan skje under et show med Lindesnes Trekkspillklubb, skriver Kilden på sine hjemmesider.

Populært i Kristiansand

Lindesnesmusikeren Arne Vigeland er fornøyd med at nesten hvert eneste show på Sørlandet blir utsolgt.

— Det er artig at så mange mennesker kommer for å se oss her i Kristiansand og på Sørlandet. Det setter vi stor pris på, sier Vigeland.

Vigeland stortrives med å være medlem i trekkspillklubben.

— Det er bare å gi full gass på scenen. Dette er kjempemoro å holde på med, sier gitaristen.

Musikeren har tidligere delt scene med Johnny Cash og solgt til gull flere ganger. Han har også tidligere spilt i Tyskland ved flere anledninger. Han mener musikken til Lindesnes Trekkspillklubb passer inn i den tyske kulturen.

— Vi spiller jo en blanding av country, gammeldans, folkemusikk, samt svenske og tyske schlagers. Dette er veldig populært i Tyskland, så det er naturlig at vi har spilt der flere ganger. Vi skal tilbake dit så fort vi får muligheten, sier han.

Youtube-suksess

Eikaas mener at de kan takke Youtube for mye av suksessen. Etter de la ut videosnutter av showene, har interessen fra hele verden økt.

— Hver dag får vi henvendelser fra USA, Danmark og spesielt Tyskland på nettet. De vil at vi skal spille i byene deres og gjerne kjøpe cd-er. Det er utrolig artig at Youtube ble så viktig for oss, sier Eikaas.

Trekkspillklubben har tidligere hatt åtte turneer i USA og Canada. Før jul var de på Gran Canaria hvor de underholdt både spanjoler og nordmenn. 1600 tok turen for å se dem i aksjon.

— Det vi holder på med er internasjonalt. Vi har akkurat spilt på Gran Canaria. Der reiste vi med 40 medlemmer og spilte. 400 supportere fra Norge ble også med oss dit og lagde en folkefest av en konsert som vi aldri vil glemme, sier Eikaas.

Alle aldre

Av alle 45 medlemmene i trekkspillklubben, er aldersforskjellen stor blant musikerne.

— Jeg er den yngste i hele klubben, og vår eldste mann har bikket 91. Selv om jeg bare er 21 så er det utrolig artig å være på turné med denne gjengen, sier det yngste medlemmet i gjengen, Glenn Andre Erga.

Else Marie Rudolfsen (t.h) tok med seg venninen Ruth Wik for å se Lindesnes Trekkspillklubb. Begge var svært fornøyd med showet. Foto: Kristian Hole

Pensjonist-venninnene Ruth Vik og Else Marie Rudolfsen tok turen til Kilden for å se trekkspillsjarmørene fra Lindesnes. De synes showet var morsomt og underholdene.— Vi synes dette showet var kjempeartig. Helt topp musikk for oss, sier Vik.