Odderøya Live trakk i sommer mange tusen publikummere, men trues likevel av konkurs. Foto: Jørgen Steffensen

— Styret har i lang tid jobbet med å finne en løsning på situasjonen, og arbeidet fortsatte så lenge det lot seg gjøre. Til slutt fant styret ut at det eneste forsvarlige var å begjære oppbud. Dette er en uttalelse som kommer på vegne av styret, og det er denne kommentaren festivalen har å gi i dag, sier pressetalsmann Vidar Mortensen i Odderøya Live.

Fem minutter

I formiddag leverte han en bunke papirer med oppbudsbegjæringen i luka på tinghuset. Dette skjedde fem minutter før Kristiansand tingrett skulle behandle en konkursbegjæring fra Tono mot Odderøya Live. Den baserer seg på et krav på 155.000 kroner i honorar til komponister som har fått musikken sin fremført på festivalen. Det har imidlertid lenge vært kjent at Odderøya Live har gjeld til en rekke kreditorer til en samlet sum som langt overgår dette beløpet.

Bobestyrer

— Jeg har ikke oversikt over den totale gjelda, og dette er det nok uansett en bobestyrer som må kommentere, sier Mortensen.

Kristiansand tingrett skal i løpet av det kommende døgnet ta stilling til om festivalens egen oppbudsbegjæring tilfredsstiller kravene til en formell konkurs. Hvis ikke det skjer blir Tonos konkursbegjæring likevel stående.

— Alle i Odderøya Live er veldig preget av dette. Vi har stått på i fem år for å skape noe spesielt på Odderøya, sier pressetalsmann Mortensen.

— Når Odderøya Live også går over ende til tross for at dere har trukket mange tusen mennesker til Odderøya de siste årene: hva vil du si om mulighetene forå drive en stor musikkfestival i Kristiansand?

Ingen kommentar

— Det kan jeg ikke si noe om. Jeg kan bare si at jeg ønsker alle som måtte komme etter og prøve seg lykke til, sier Mortensen.

Daglig leder Trond Åge Nyhus har de siste ukene ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelser.

— Han kommer heller ikke til å kommentere dette noe utover det jeg nå har gjort, forteller nå forhenværende pressetalsmann Vidar Mortensen i Odderøya Live.