OSLO: — Hygge og glede! Dette er bare helt vanvittig for oss! sier en lykkelig Petter Skippervold på telefon fra Oslo. Vokalisten i PostScriptum fikk den gode nyheten kun minutter før Fædrelandsvennen ringer.

Bandet har holdt sammen i tre år, og har base i Oslo. Skippervold er bandets eneste medlem fra Sørlandet, noe han er veldig stolt av.

Stolt av å være sørlending - Det er viktig for meg å holde på mine sørlandske røtter. Jeg tror også det å komme fra et lite sted påvirker musikken i stor grad. Man har fred og ro til å utforske lydbilder og jeg tror til og med Lillesand har påvirket måten jeg synger på! Dypt og rolig, sier Skippervold. Og understreker at han mener dette helt seriøst.

Det er ingen liten bragd å komme seg til Norwegian Underwood. Underwood-scenen regnes å ha høy verdi for de utvalgte band. Dette med tanke på den store publikumsoppslutningen og med hensyn til den sterke musikkbransjetilknytningen.

Tidligere har artister som Kaizers Orchestra, Askil Holm, Hopalong Knut, John Doe og Poor Rich Ones opptrådt her i starten av karrieren. I år feirer i tillegg Norwegian Underwood tiårs-jubileum.

500 band deltok Norwegian Underwood er den største demomønstringen i Norge. Over 500 håpefulle band sendte inn demo til årets tevling. Juryen bestod av artister på hovedscenen (Marte Wulff, Per Martin fra Blind Archery Club), Sten Randers Fredriksen og Jørgen Roll fra Norwegian Wood og NRK (P1-scenen, musikkprodusenter, Lydverket). I tillegg fikk publikum bestemme på nettsidene til nrk.no. Mange benyttet seg av den muligheten. Og det er tydelig at Post Scriptum er store favoritter blant norske radiolyttere og at deres klassiske mørke pop/rock har fenget mange.

I tillegg til Norwegian Underwood-opptredenen i sommer, vil bandet også besøke Sørlandet. 25. juni spiller de på Rock 07 i Lillesand og de vil også bidra som supportband for Hanne Boel når hun opptrer i Lillesand i juni.