KRISTIANSAND: — Folk bør ta turen ned og se hva som rører seg i filmlivet på Sørlandet, anbefaler styremedlem i Kristiansand Filmklubb, Ditte Drehn.

Sammen med Lisa Enes er hun arrangementsansvarlig for årets utgave av Film i Sør - den femte kortfilmkonkurransen klubben arrangerer i samarbeid med Kristiansand kino.

— Hva betyr det at byen har en slik årlig konkurranse?

— Det betyr veldig mye, og burde nesten bety mer. Film i Sør er en mulighet - og omtrent den eneste visningsarenaen her, sier Drehn.

For alle

  • Også er det for både amatører og profesjonelle. Mange synes det er topp bare å få vist filmen, tillegger Enes.

Det er en jury på fire personer som avgjør hvilken film som gjør seg severdig nok til førstepremien på 5.000 kroner. I år er det filmklubbmedlem Magnus Ramsdalen, styremedlem Kristel Jensen, kinoansatt Mette Næser og ekstern regissør Kristian Landmark som veksler talent i kronasje.

Variert

  • Det trenger ikke å være den med mest erfaring som vinner. Vi vil vise 20 filmer og de varierer både i lengde og sjanger. Vi har fått inn både musikkvideoer, dokumentarer og andre uttrykk, påpeker Drehn.

Kriteriene som stilles ved påmelding til konkurransen, er at filmene må være laget på Sørlandet eller av sørlendinger. De må også være under ti minutter i lengde, levert på dvd-format samt produsert etter 1. januar 2006. Alle kortfilmene som fyller kravene, blir vist på Fønix i morgen kveld.

Stimulere til filmskaping

. - Da viser vi alle filmene sammenhengende, og så får juryen en pause til å bestemme seg. Deretter sier de litt om vurderingen og annonserer vinneren, før vinnerfilmen vises én gang til, forteller Enes om selve arrangementet.

Målet med Film i Sør er å stimulere til filmskaping på Sørlandet, og arrangørene håper filminteresserte flest tar turen til visningen.

— Det pleier å være full sal og mye å le av, understreker Drehn.