KRISTIANSAND: — Nå må det skje noe. Quartledelsen må kontre, og vise at de er Norges beste rockefestival. Quart er uten et fnugg av tvil feid av banen i år, det er på tide å komme på offensiven, sier en engasjert Alex Scherpf til Fvn.no.

- Quart må få tilbake litt av ståpikken, brenner han løs.

Som sjef for Agder Teater er hans erfaring at kulturkronene tradisjonelt sitter langt inne, men han er ikke misunnelig på millionstøtten som reddet Quartfestivalen fra den sikre død.

— Overhodet ikke, vi er stolte av Quartfestivalen her i Kristiansand, og jeg tror alle ønsker at det skal gå bra for Quart, sier Scherpf. Redningsaksjonen fra Cultiva og og Kristiansand Næringsselskap kom i grevens tid.

- Impotente

Scherpf karakteriserer 2007 som et "annus horribilis" for Quartfestivalen, med dårlig vær, hard festivalkonkurranse fra Roskilde og i tillegg en potent nykommer, Hovefestivalen.

— Toffen har kjempehøy cred i festivalmiljøet, Quart trenger en lignende frontfigur.

Scherpf rister på hodet og synes Quartledelsen har oppført seg " merkelig anonymt":

— De har rett og slett vært litt impotente i år. Man kan ikke sitte og tuste på bakrommet i denne bransjen og nekte å uttale seg til pressen, det går ikke.

Må reise seg Kulturhøvdingen mener det trengs en kraftig revurdering av festivalens profil.

— Det er koselig at band som The Who bookes som headlinere, for all del. Likevel minner han om at Quart har vært noe annet før:

— Det var jo opprinnelig en festival for unge folk som skulle speile det som rørte seg i vannskorpa av ny musikk.

Han mener Quartfestivalen må feie all tvil til side i 2008:

— De må vise at de er Norges beste rockefestival. De må svare ordentlig, klemme til og si: "Nå hopper vi!", sier Scherpf, og kommer med utfordringen:

— Make us proud!

Kloke takter

— Alex Scherpf høres ut som en klok mann, sier styreleder for Quart, Magne Aasheim Knudsen, til Fvn.no.

Han humrer litt over formuleringene, men samtykker med Scherpfs grunntone:

— Jeg liker attituden, sier styrelederen.