Oslo: – Jeg føler ikke jeg har noe igjen for å dra dit. Det er så mange band, og folk er der i hovedsak for å drikke og mingle. Jeg føler ikke det er verdt den lange reisen for å spille i en halv time når jeg har spilt der før, sier Hell. Hovmod er likevel ikke årsaken til at sørlendingen velger bort spillejobben. Hell blir ydmyk når han konfronteres med anmeldelsen av andrealbumet «Every Little Piece.»

– Oi, høyttravende& Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg lager jo liksom bare musikken, og er ikke så flink med store ord. Men dette var flott og jeg takker for det, sier Hell. Selv om han egentlig ikke bryr seg om kritikerne og alltid kommer til å være uenig med alle som kritiserer ham, har han store planer om å selge mer av plate nummer to enn av debuten «I love you.» Enkelt og greit fordi andreplata er bedre enn den første.

– «Every little Piece» har større salgspotensial. Den er, ifølge meg, enklere og ikke fullt så smal som «I love you». Vi har flere låter som bare har tre— fire gitargrep, sier Hell. Singelen «Try», som ruller og går på P3 om dagen, gir en pekepinn på hvordan resten av albumet høres ut.

– Dette er en konsept-plate, og den har mer fart og er mer utfordrende enn den forrige. I tillegg føler jeg at jeg synger bedre selv. Jeg har fått mer variasjon i vokalen, sier han.Tidligere i vinter uttalte Hell at han var sliten og lei av den intense jobbingen med plata, og han innrømmer at plateslippet er en befrielse.

– Jeg føler meg litt tom& Men det er bare deilig. Jeg har gått og ventet lenge nå, sier han. Men inspirasjonen og pågangsmotet er kommet til rette igjen, og Hell er nå i full gang med å lage nye låter til en plate nummer tre.

– Det at jeg ble sliten har med både arbeidet og årstiden å gjøre. Januar er fæl, kald og blakk, sier han. «Every Little Piece» er visstnok enda dystrere tekstmessig enn «I love you».

– Jeg vil få folk til å føle seg triste med musikken min. Men på en god måte. Det er godt å kunne se noe positivt i det triste, sier han.