OSLO: Bakkemoen ga "Passages" en firer på terningen for to uker siden, og presierer at plata på ingen måte er en dårlig utgivelse, men at Faber har valgt et utrolig vanskelig tidspunkt å gi ut plate på, er det ingen tvil om.

— Faber er en utrlolig dyktig låtskriver og plata er i utgangspunktet god, men han har valgt det verst tenkelige tidspunkt å gi den ut på, sier Bakkemoen, og referer til den harde konkurransen fra store navn som Vamp, Bjørn Eidsvåg og Odd Nordstoga.

Alle har kommet med plater de siste ukene, og ifølge VGs anmelder kunne Faber ha tjent på å lansere plata enten litt før, eller ventet til over nyttår.

Mangler den ene store hit'en

— Han har ikke lenger nyhetens interesse, slik han hadde med de forrige utgivelsene. Faber er nå en etablert artist som virkelig må vise hva han duger til nå. Plata mangler muligens den ene store hit'en som er nødvendig, og i konkurranse med disse store navnene blir det vanskelig, sier Bakkemoen.

— Tror du plata bare kan ha fått en litt treg start, og at salget vil ta seg opp etterhvert?

— Nei, jeg tror dessverre løpet om topplassering er kjørt for Faber nå. Det er veldig få norske artister som klarer å klatre oppover igjen når de først har begynt å dale. Spesielt på denne tiden av året, sier Bakkemoen.

Daler

På VG-lista topp 40 gikk kristiansanderens nye plate rett inn på en 13. plass etter lanseringen for to uker siden, men daler denne uka ned til en 21. plass. Også på topp 30-lista over norske artister går Faber fra en 5. plass forrige uke til en 10. plass denne uka.

I motsetning til Fabers tidligere album, "Between the Lines" (2002) og "Century" (2004), har ikke nyutgivelsen "Passages" nådd like høyt opp foreløpig. Debuten "Between the Lines" lå i 2002 åtte uker på topp 40-lista, med en besteplassering som nummer 13. Oppfølgeren "Century" lå i 2004 12 uker på samme liste, og nådde opp til nummer åtte.

"Passages" har, etter kun to uker i salg, foreløpig bare nådd opp til en 13.-plass og er nå på vei nedover.