KRISTIANSAND: Fredag 7. juli står britiske Vashti Bunyan på scenen i Hallen, en folksangerinne av det skjøre slaget. Vashti Bunyan lærte selv å spille gitar mens hun gikk på kunstskole i England og ble i 1964 utvist for å ha tilbrakt mer tid med å skrive låter enn å male. Hun har med tidens løp rukket å bli 60 år, og har gitt ut to album med over tretti års mellomrom. Første plate Just another diamond day , fikk drahjelp av produsent Joe Boyd, som hadde produsert blant annet John Martyn og Nick Drake tidligere. Platen blir i dag ansett som en klassiker, men på tidspunktet hvor den ble utgitt ble den oversett, misforstått og ignorert. Ikke ulikt situasjonen til Nick Drake, med andre ord.

Fast bestemt på å ikke lage musikk mer, dro Vashti Bunyan til Irland, la gitaren på hyllen og viet livet sitt til gårdsbruk og famillieliv. Og mens Vashti levde et enkelt gårdsliv langt borte fra musikkbransjen begynte hennes første plate å leve sitt eget liv og trakk til seg stadig nye tilhengere og lytterere. Just another diamond holdt på å oppnå kultstatus uten at Vashti selv gjorde noe for det. Debutplaten hennes ble relansert i 2001 og Vashti begynte å innse at det var et ønske om å høre mer fra henne. I 2005 kom Lookaftering som ble tatt imot med åpne armer av både bransjen og publikum.

Musikken til Vashti Bunyan er akustisk, klassisk og nærmest tidløs. Fri for moderne fiksfakserier og tilsynelatende upåvirket av dagens musikktrender. Blant ivrige tilhenger finner man Devandra Banhart, og de musikalske linjene kan trekkes tilbake til storheter som nettopp Nick Drake og John Martyn. Med det sagt blir det forhåpentligvis skammelig vakkert når Vashti Bunyan opptrer under Quart.