ARENDAL: Konserten med Lillo-Stenberg og Preus arrangeres i forbindele med Rikskonsertenes nye konsert-konsept "Hele Norge synger". Kjente artister startet i helgen den omfattende turneen i Namsos.

Storsatsing Konseptet er et av Rikskonsertenes største satsinger noensinne, og skal gi lokale amatører muligheten til å stemme i med sang på samme scene som flere kjente norske artister. Konsertene skal være arrangørens måte å stake ut en ny kurs på, og i løpet av tre år skal artistene reise land og strand rundt og invitere til allsang med publikum.

— Målet er at vi alle skal synge – med den stemmen vi måtte ha. En stor og omfattende turné er på vei ut i landet og som ett av ti steder er Arendal valgt ut til å delta denne høsten. Dette betyr at fra 2. til 4. november i år vil Rikskonsertene rulle inn i Arendal med gratis barnehagekonsert, familiekonsert, workshop med Per Oddvar Hildre og en heidundrendes avslutningskonsert med Lars Lillo-Stenberg, Anne Grete Preus og lokale sangglade i alle aldre. Den viktigste innsatsen skal allikevel skje lokalt og her har alle mulighet til å delta med det instrumentet vi alle behersker: stemmen, skriver Aust-Agder musikkråd i en pressemelding.

Syng med Lars Lillo-Stenberg Rikskonsertene ønsker med "Hele Norge synger" å sette i gang en aldri så liten folkebevegelse. Gjennom samarbeid med lokale de lokale sang- og kulturinstitusjonene i landet legges det opp et program på tre dager. Programmet innebærer som nevnt konserter med mulighet for allsang, egen workshop, diverse sangaktiviteter og stunts. Arrangementet går på tvers av musikalske sjangere og kunstarter.

Er drømmen å nynne "Neste sommer" akkompagnert av Lars Lillo-Stenberg i egen person, kan du dermed kanskje få muligheten til nettopp det i Arendal i begynnelsen av november. "Hele Norge synger" i Arendal samkjøres i år med Frivillighetsdagen, som arrangeres i Arendal kulturhus 3. november.