KRISTIANSAND: — Det er litt spesielt å breake i Domkirken, ja. En slik opplevelse glemmer man ikke så lett, fastslår Raymond Grunnvåg. Sammen med broren Richard og Yngvar Halvorsen stilte han opp på støttekonserten med boomblaster og skaut på hodet.

De tre guttene breaket og rappet foran alterringen i kirken og skilte seg ut fra de øvrige artistene som opptrådte. Her skal det nevnes at de var i godt selskap. På samme «scene» sto nemlig følgende artister: Helene Bøksle, Nud, Green Carnation, RadioJam, Elmira (The Bjorvands) og Inger Lise Stulien. Alle bidro med tre låter hver.

Superemosjonell

Den akustiske støttekonserten ble satt i gang av de to kristiansandsjentene Nina Tanggaard og Hilde Marie Kvarenes. De står bak Ubuntu-prosjektet, et «hjelp til selvhjelp» prosjekt i Queenstown i Sør-Afrika. Billettinntektene fra støttekonserten går uavkortet dit. Derfor ble initiativtakerne utrolig glade over den store oppslutningen.

— Vi er strålende fornøyde med oppmøtet, og det var en stor musikalsk opplevelse. Jeg ble superemosjonell av denne konserten, sier Hilde Marie Kvarenes.

Og det var virkelig høy gåsehudfaktor i Domkirken. Høydepunktet i så måte var duetten mellom Helene Bøksle og Nud-vokalist Tori Wrånes. De to sang salmen «Eg veit i himmelrike ein borg», og låten avsluttet konserten. Før det fikk publikum blant annet høre Leonard Cohens «Hallelujah» fremført av RadioJam med vokalist Tom Hugo Hermansen i spissen. Fremføringen fikk publikum til å bryte ut i en langvarig applaus.

Green Carnation stilte med halve besetningen i går. De fremførte låter fra sitt siste album «The Acoustic Verses». Vokalist Kjetil Nordhus var svært glad for å være med på støttekonserten.

Lett å si ja

— Jeg kjenner Nina (Tanggaard) fra før og synes det er moro at de spurte oss. Det er ikke vanskelig å si ja til å stille opp på noe sånt som dette, sier han.

Også vokalist i Nud, Daniel Nordgård, var glad for å være med.

— Dette er et kjempegodt tiltak som det er veldig lett å si ja til, sier han. Nordgård stilte også som konferansier på konserten.