ARENDAL: Behemoth er blant annet plateaktuelle med albumet "The Apostasy" i høst. Plata har fått gode kritikker i norske medier, og bandet blir sett på som et av de dyktigste i klassen når det kommer til det instrumentale.

De mørke herrer fra Gdansk spiller dødsmetall som sender frysninger nedover ryggen på lytteren. Ifølge dem selv er "The Apostasy" den raskeste, mest aggressive og blasfemiske utgivelsen de har kommet med så langt i karrieren. Behemoth legger ikke skjul på sin religionsforakt, og prøver gjennom musikken å uttrykke at tro ikke fører til lykke. Bandets motto er "Nøkkelen til lykke er ulydighet", noe som kanskje sier en del?

Selv om Behemoth ikke er et av de største navnene innen heavymetal, er de som konger å regne i hjemlandet og nyter stor respekt fra store internasjonale artister. På plata har de blant annet fått god hjelp av medlemmer fra både In Flames, Meshuggah og Rammstein. Sjekk ut mer på www.behemoth.pl ......... hvis du tør...

Tidligere har Behemoth spilt flere ganger i Norge, men Hovefestivalen 2008 blir første gang de skumle guttene besøker Sørlandet.

I tillegg til polsk metall har Hovefestivalen også annonsert at hip hop-gruppa Shape of Broad Minds stiller opp neste års festival. I september gav de ut debutalbumet "Craft of the Lost Art", som ble mottatt med henrykkelse av norske musikk-forståsegpåere. Plata ble blant annet karakterisert som en sterk kandidat til "årets hip hop-album" av musikkjournalist Sigrid Hvidtsten.