KRISTIANSAND: Flere av de største festivalene har gitt Hovefestivalen skylden for å være prisdrivende i det som er blitt den store pengegaloppen for å sikre seg de heteste artistene til festivalsommeren. Daglig leder i Quartfestivalen, Helge Josdal, hevdet forrige uke at deres tidligere bookingsjef Toffen Gunnufsen ved flere anledninger har doblet deres bud på ikke navngitte artister i sin nye posisjon på Hovefestivalen.

— De aller fleste budene vi har lagt inn er på samme nivå som i fjor. Men så har vi et par-tre navn vi vil betale rimelig godt for, som vi flyr inn spesielt fra USA enten fordi vi vil ha dem, eller fordi vi ser at de kan ha større verdi når sommeren kommer, sier Toffen Gunnufsen til Dagsavisen.

Mindre å rutte med

Han tror at andre festivaler kan mene at dette er i overkant av hva de selv ville betalt, men tilbakeviser at Hovefestivalen noen gang har gått inn og doblet eksisterende bud.

— Sørlendinger har en tendens til å gå rundt grauten, men her har vi tidlig flagget hva vi kan betale og sendt budene for lenge siden. Nå våkner enkelte andre, men de står fritt til å velge noen helt andre band. På Quartfestivalen hadde jeg et bookingbudsjett på 12 millioner kroner i 2006. Vi har 11 millioner kroner på Hove i år, sier Gunnufsen.

- Budene har økt

I et intervju med Fædrelandsvennen har Svein Bjørge tidligere uttalt at drømmen er å se Metallica og Red Hot Chili Peppers på Hovefestivalen. Bookingsjef Gunnufsen sier festivalen har problemer med å få tak i band av så stort kaliber.

— Det er ikke lenger så mange headlinere som er i stand til å flytte de store publikumsmassene. Festivaler av vår størrelse har problemer med å få tak i band som Red Hot Chili Peppers og Metallica på grunn av kapasiteten og konkurransen fra stadionarrangører. Da øker også verdien på de bandene under, på det vi kan kalle White Stripes-nivået, fordi de fyller et annet marked. Budene på mellomstore og små band har økt over alt, sier han.