Bilder av James Browns partner, Tomi Rae, gikk verden rundt 1.juledag. Hun stod gråtende utenfor parets bolig i Sør-Carolina og slapp ikke inn.

Sikkerhetsvaktene hadde fått beskjed av James Browns advokat og hans revisor, om ikke å slippe henne inn. En fortvilt Tomi Rae snakket med flere journalister, og sa hun ikke hadde noe sted å gå og hadde heller ingen penger.

Dobbelt gift

Nå sier James Browns advokat Buddy Dallas at hun ble utestengt da hun ikke er Browns kone. Paret var ikke formelt gift, og derfor måtte hun av lovmessige grunner utestenges, skriver AP.

Bakgrunnen for dette er at Tomi Rae allerede var gift med en mann fra Texas, da hun i 2001 giftet seg med James Brown. Det gjør at hennes ekteskap med Brown ikke var gyldig.

Buddy Dallas sier at Tomi Rae senere annullerte ekteskapet med Texasmannen, men hun og Brown giftet seg aldri på nytt, skriver CNN.

Huset er barnas

Advokaten hevder han følger loven med å nekte Browns partner adgang til huset. Buddy Dallas sier at ifølge James Browns testamentet, skal huset gå til barna. Advokaten ville ikke utdype mer om hva James Browns testamentet inneholdt.

James Brown skal gravlegges i Georgia lørdag.