KRISTIANSAND: Beethovens tredje klaverkonsert står på programmet, og han spiller sammen med et orkester satt sammen av folk fra konservatoriet, musikkskolen og fra konservatoriet i Stavanger.

En konsert med Leif Ove Andsnes er en stor begivenhet. Han reiser for tiden verden rundt og spiller med de mest berømte orkestre og dirigenter. Dessuten er han svært aktiv også med solokonserter, eller recitals som det gjerne kalles, og har i dette året for eksempel gitt en hel serie i Carnegie Hall i New York. Kritikere verden over er svært enige om at Leif Ove Andsnes er helt i toppen.

Ut over Beethoven-konserten blir det et program der andre kjente musikere bidrar, blant dem gitaristen Göran Söllscher og fløytisten Dan Laurin. Den kjente bass-trombonisten David Taylor spiller sammen med fagottisten Martin Kuuskman. I tillegg blir det en performance med bildekunstneren Roald Andersen og skuespilleren Morten Liene, begge fra Kristiansand.

Tidligere kulturminister, nå blant annet leder for Risør Kammermusikkfest, Turid Birkeland, åpner konserten og dermed festivalen Kongens Gatas Akademi som arrangeres for andre gang i høst. emil otto syvertsen