Cosmic Twins

STED: Kick

00.00: Derrick May er en av gudfedrene innen Detroit-techno, og blir ofte kalt technoens Miles Davis for sin melankolske og estetiske stil. François K har derimot alltid vært der det skjer, om det så er disco, new wave eller house det er snakk om. Når to legender av dette kaliberet møtes, kan ikke resultatet bli annet enn kosmisk. Derav navnet, antakelig.

Gary Jules

STED: Arbeideren

02.00: Denne amerikanske singer/songwriteren har to formfullendte album bak seg, og har blant annet blitt sammenlignet med Paul Simon. Sangene er rike på refleksjoner og melankoli, og Gary Jules har et eget øre for flotte melodier tatt rett fra 70-tallets softrock.

Glimmer Twins

STED: Ambassadeur

01.00: De kuleste dj-ene på kontinentet startet merkelig nok karrieren sin på en tidligere underbuksefabrikk i Belgia. Glimmer Twins er kjent for sine fete mikser (f. eks. Eskimo-serien) og eklektiske liveopptredener. Disse guttene har fingrene borti all mulig tvilsom og utvilsom vinyl, og konsertene er aldri ensrettede affærer.

Maria Solheim

STED: Arbeideren

00.45: Etter å ha albumdebutert som 19-åring, har Maria Solheim bare blitt bedre. Dagbladet mente hun var et nytt talent av uvanlig format, og VG skrev at hun fortjente all mulig oppmerksomhet. Men denne oppmerksomheten har ikke gått Maria til hodet, og hun leverer fremdeles stemningsfull musikk med innsiktsfulle tekster.

Rahsaan Patterson

STED: Caledonien Hall

02.00: Retro-orientert neosoul var merkelappen Dagbladet satte på Rahsaan Patterson i vår. Sangeren har sterke avtrykk av Stevie Wonder i seg, men de tre albumene viser at han står støtt på egne ben. Dryppende soul, discofunk og ruslende r&b er noen av tingene du kan vente deg fra New Yorkeren.

Rob Da Bank

STED: petre klubb på rederiet nattklubb

22.00: Britiske Rob Da Bank har mange jern i ilden. Han har drevet klubb på Ibiza, driver egen label, har spilt over hele verden, var redaktør i Muzik Magazine, og pleide å jobbe med å støvsuge kirkegårder(!). Nå for tiden pusler han med BBC-showet The Blue Room, som byr på deilig chill og nuyorican house.

Ronnie Jacobsen & Salvador

STED: Caledonien Hall

00.30: Disse to kristiansanderne dukket først opp sammen på Notodden bluesfestival for et par år siden. Med albumet Adjust Your Stereo som kom i vinter, blandet bluesgitaristen og rapperen blod på sædeles vellyket vis. Skitten blues blandet med hiphop blir til sammen en riktig så potent blanding.

Side Brok

STED: Havana

00.00: Frontmann Sjef R/Torstein Hyl og den alltid like brumlende Skatebård er ansvarlige for at norsk hiphop aldri blir den samme igjen. De vant VG-prisen for beste konsert under årets by:Larm, og fulgte opp med albumet Høge Brelle. Selv om truppen er avsindig morsom både live og på plate, ligger det ekte hiphop-kjærlighet til bunns.