KRISTIANSAND: I skyggen av den siste Star Wars-filmen får to nye amerikanske filmer premiere på Fønix fredag.

Kevin Costners nye film heter Det BESTE som KUNNE skje (The Upside of anger) og er et familiedrama. En ektemann forlater plutselig en dag sin kone og fire døtre. Tilbake sitter den forlatte hustru og søker trøst i flasken — og så får hun selskap av Kevin Costners rollefigur, en gammel venn og eks-baseballstjerne, glad i alkohol han også.

Den andre filmen er House of Wax, skrekkfilm med aldersgrense 18 år. Dette er en nyinnspilling av en film fra 1953 og handler om seks unge venner som bestemmer seg for å slå leir for natten før de kommer fram til en stor fotballkamp. Men der møter de skumle folk.

Snart må de kjempe for sine liv og for ikke selv å havne på en bisarr voksdukkeutstilling. Paris Hilton, ung kvinne som mest er kjent for å være kjent, har en av de bærende rollene. Så dermed kan man vel ane det verste.

For øvrig ble Star Wars-filmen sist helg sett av 83.185 tilskuere her i landet, og filmen er totalt blitt sett av 122.679 så langt.

DVD-TIPS

Nå er FINDING NEVERLAND klar for dvd-formatet. Johnny Depp har den bærende rollen i denne filmen som fikk hele sju Oscar-nominasjoner. Den er basert på livet til forfatteren James Barrie som skapte historien om Peter Pan. Store roller har også Kate Winslet, Julie Christie og Dustin Hoffman. Filmen fikk terningkast 5 av Fædrelandsvennens Knut Holt da den gikk på kino. Han skrev at dette er «en film med mye bunden varme, en tro på fantasiens legende og utviklende virkning, båret fram av ro, klokskap, medfølelse og en varm humor».

Også regissør Margreth Olins siste dokumentarfilm kan nå leies. I UNGDOMMENS RÅSKAP følger hun elever på 10. trinn ved en ungdomsskole i Oslo de siste månedene før eksamen. Her møtes ulike kulturer, og det kan gå temmelig tøft for seg. «Levende og interessant dokumentasjon», skrev Knut Holt som også ga denne filmen terningkast 5. Videre skrev han: «Margreth Olin kommenterer ikke. Hun blander ikke inn sine egne følelser, egne holdninger. Hun observerer/registrerer og gir oss nakne og usminkede bilder. Vi «tar inn» disse ungdommene uten filter, uten noen mellomliggende fargelegging.

Så er det opp til oss å vurdere, ta stilling til, bli rettet på, bli oppbrakte, hva som helst.»