— Det er en glede å ønske Lars Emil Nielsen, Ann Ingrid Fuglestveit Mortensen og Steffen Mulder velkommen som en del av det faste ensemblet på åremål her på Agder Teater. De vil jobbe hos oss i to år på ulike forestillinger, forteller teatersjef, Birgit Amalie Nilssen.

Skuespiller Steffen Mulder er klar for å dykke inn i det fantasirike universet til «Gutta i Trehuset», hvor marshmallowsmaskiner, haibasseng og antigravitasjons-kamre er helt normalt i hverdagen i skogen.

— Oppsetningen rundt «Gutta i Trehuset» er bare helt galematias. Jeg føler meg åtte år gammel på jobb, det er kjempegøy å være en del av dette. Det er også en god følelse å være fast ansatt i to år, i en relativt usikker bransje, forteller Mulder, som gleder seg til premiere i Kilden 12. september.

I tillegg til trioen, utgjør Jørn-Bjørn Fuller-Gee og Anne Ma Usterud det faste skuespiller-ensemblet på Agder Teater.

- Fantastisk bra kjemi

Den nye trioen har tidligere jobbet sammen som freelance-skuespillere hos Agder Teater og har spilt på Kilden ved flere anledninger. Det var kjemien de hadde på scenen i «De Modige» i fjor, som gjorde at de nå ble fast ansatte.

Lars Emil Nielsen (t.v), Ann Ingrid Fuglestveit Mortensen og Steffen Mulder utenfor Kilden. Foto: Kristian Hole

— Vi så denne herlige trioen på deres 180. forestilling av «De Modige» i fjor. Det var helt fantastisk bra kjemi mellom de på scenen, og skuespillerne leverte utrolig bra. Tenk å ha et sånt overskudd etter å ha spilt over hundre forestillinger! Da skjønte vi at dette var den rette trioen å ansette fast, forteller Nilssen.Trioen har blitt godt kjent med hverandre etter lang fartstid i samme bransje.

— Vi tre erblitt gode venner, og det tror jeg er noe avgrunnen til at vi fungerer så bra sammen på scenen, sier Mortensen.

Skoleturné i Agder

I høstferien vil «Gutta i Trehuset» bli spilt hver kveld fra mandag til fredag på Kilden. Men det er hos barneskolene det virkelig satses.

Teatersjef, Birgit Amalie Nilssen, er svært fornøyd med skuespillertrioen. Foto: Kristian Hole

— Alle elever fra 1. til 7. klasse i Vest-Agder vil få sett stykket. Vi vil reise rundt på alle skoler. I tillegg skal vi spille ti ukeri Aust-Agder, sier Nilssen om samarbeidet med Den Kulturelle Skolesekken.Lars Emil Nielsen ser fram til å spille den snodige karakteren «Andy», en voksen person med hjernen til en åtte år gammel gutt. Han tror forestillingen vil slå an blant barna i Agder.

— Det er jo en magisk prosess å forvandle en gymsal til en teatersal. Da kommer vi tett innpå publikum, og dette er en turné vi gleder oss veldig til. Responsen fra publikum er ulik hver gang, så det føles ikke likt hver gang vi fremfører et teaterstykke, forteller skuespiller Lars Emil Nielsen.

Høydepunkter i høst

Nilssen trekker også fram to andre teaterstykker som absolutte høydepunkter på høstprogrammet.

— Jeg gleder meg utrolig til oppsetningen av «Doktor Proktors Prompepulver» i november, og i september er det «En Folkefiende» som er et av høydepunktene, avslutter Nilssen.