Tirsdag kveld var det duket for førpremiere på komedien «The Jersey Devil» på Fønix Kino. Produsent Jarl Haugedal fikk med seg både Chris Mulkey og medprodusent Michael Billy til premieren.

— Hvordan spiller man egentlig Gud?

— Hehe, jeg fortalte legen min, som er jødisk, at jeg skulle spille Gud, og han spurte meg om det samme. Jeg svarte at Gud spiller golf og er ganske avslappa. - Det må være en kristen Gud, for en jødisk Gud ville være mye mer stressa med å ordne opp i ting, svarte legen min, forteller Chris Mulkey.

Les også:

Vil gjøre helvete kulere

Han er godt fornøyd med filmen som over hundre mennesker fikk en sniktitt på tirsdag kveld.

— Jeg tror at folk vil ta humoren. Regissør Joe Pepitone har skrevet et fantastisk manus, og jeg likte hans vri med det guddommelige i en forretnings-setting. Han spurte om jeg ville ha denne lille, men viktige rollen, og ved Guds nåde, fikk jeg tid til å spille Gud mellom andre jobber jeg har.

Produsent Jarl Haugdal fra Kristiansand sammen med skuespiller Chris Mulkey og medprodusent Michael Billy. Foto: Kjartan Bjelland

I filmen får vi vite hvordan det går når Lucifer sier opp jobben, og gir kontrollen over helvete videre til James Burnett. Han bestemmer seg for å gjøre helvete om til et kulere sted, men må da endre beliggenhet. Valget faller på New Jersey. Ideen er basert på en gammel legende om at djevelen bor i sumpene i New Jersey.Begge produsentene har små roller i filmen. Mens Jarl Haugedal spiller bartender, spiller Michael Billy en syndende prest. Begge er enige om at humoren er enkel.

— Det er mange karikaturer, fysisk humor og slap-stick, forteller Billy.

- Nydelig og stille

Mens Billy har vært i Norge flere ganger før, er dette første besøk for Chris Mulkey. Hans kone, Karen Landry, er norskættet, og derfor var han spent på å se «gamlelandet». Han synes at Kristiansand er en vakker by.

— Det er omtrent som jeg ventet meg. Det virker som om folk har et nært forhold til vannet. Jeg syklet til Odderøya her om dagen, også gikk vi til Ravnedalen. Det var så nydelig og stille.

Mulkey mener at det er noe sofistikert over Norge.

— Det er jeg ikke overrasket over. Det virker bare som om alt fungerer her.

Twin Peaks

Mange vil nok kjenne igjen Mulkey fra «Twin Peaks», men også nyere filmer og serier som «Boardwalk Empire» og «Captain Phillips». Nylig var han med på en gjenforening med de andre «Twin Peaks»-skuespillerne i Washington. Serien hadde premiere i 1990, og har hatt en enorm påvirkning.

— «Twin Peaks» tåler tidens tann. Serien forandret hvordan folk ser på tv. På den tiden spilte jeg mye i detektiv-serier, der det var en begynnelse og en slutt. «Twin Peaks» ble sendt i episoder, og åpnet opp for en hel haug med andre serier som gjorde det samme.

- Gøy å være bad guy

— I «Twin Peaks» spilte du Hank Jennings. Hvordan er det å være bad guy?

— Det er veldig gøy, siden det er mer action i de rollene.

Men Mulkey forsikrer at han egentlig er en grei fyr.

— Jeg spiller i et bluesband, og jeg skriver en del låter. Det må du skrive!