Karpe Diem, Eric Saade og Oslo Ess er blant artistene som opptrer på årets Vinterlyd. Konsertene er gratis og arrangeres i forbindelse med Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon "Krafttak mot kreft". Torsdag 7. mars er turneen kommet til Torvet i Kristiansand.

Konferansierer er programleder Kårstein Eidem Løvaas i P4 og artist Lise Karlsnes.

Konsertene har ofte dratt mange mennesker i Kristiansand. I fjor var det Alejandro Fuentes, Marion Ravn og Kurt Nilsen som sto på scenen i den sørlandske vinterkulden. Året før spilte DeLillos, TNT og A1 for 5000 mennesker på Torvet.

Trenger moro

Hiphop-duoen Karpe Diem er blitt et av Norges mest omtalte band den siste tiden. De har vært med på utendørskonsertene tidligere og sier de gleder seg til en ny runde.

— Vi er klare for å stå ute og fryse igjen. Hovedgrunnen til at vi er med er at vi støtter en god sak og at det var veldig morsomt sist. Norge trenger morsomme og underholdende arrangementer om vinteren, sier Chirag og Magdi i en pressemelding.

TIL KRISTIANSAND: KARPE DIEM Foto: Solum, Stian Lysberg

Svenske Eric Saade, kjent fra blant annet Melodi Grand Prix, har selv familie som er blitt rammet av kreft og sier det betyr mye å være med på Vinterlyd.

— Mer treffsikker

Pengene fra årets aksjon skal gå til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

— Dette vil gi mer treffsikker behandling til hver enkelt pasient, slik at flere kan overleve kreft og færre får unødvendige bivirkninger, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.