KRISTIANSAND: — Egentlig synes jeg en julekonsert hører til i kirkerommet, sier Jan Anders Ommundsen - før han går inn i Kildens konsertsal for å oppleve Sissel Kyrkjebø fredag kveld.

Ann Elizabeth Ommundsen, Jan Anders Ommundsen og Hildeborg Lund. Foto: Jan Frantzen

Halvannen time senere kommer han ut, og konstaterer:

— Vi har vært i kirken nå.

Følelser

For Ommundsen, som var i Kilden sammen med kona Ann Elizabeth fra Kristiansand og Hildeborg Lund fra Valle, mener julekonserten med Kyrkjebø var en høytidelig opplevelse.

— Det ble god stemning og mye følelser. Hun var tro mot de sangene hun fremførte og det var en god fellesfølelse. Hun sang både tradisjonelle julesanger og gospel, og spesielt gospelbiten var veldig bra. Det virket ekte og gjennomført, sier han.

Høyt under taket

Den siste tiden har det vært debatt om bruken av kirka til de mange julekonsertene som finner sted i desember. Kristiansands jazzdronning Hilde Hefte uttalte i november at mange artister "bruker kirkerommet for å være hobbykristne og tjene penger".

Kyrkjebø trakk mange mennesker til Kilden fredag. Foto: Torstein Øen

Jan Anders Ommundsen mener julekonserter blir enda bedre i kirka, og han synes ikke det har noen betydning om artistene bruker kirkerommet ellers.

— På ingen måte. I kirken skal det være høyt under taket og lav dørterskel, sier han.

Hildeborg Lund synes ikke det gjør noen forskjell hvor en julekonsert spilles.

— Jeg går på flere typer konserter og det spiller ingen rolle. Man trenger ikke ha en konsert i kirka for å skape julestemning, man kan like gjerne ha den ute i naturen for min del, sier hun.

— Og hva syntes du om Sissels opptreden?

— Hun synger så utrolig rent. Det var nydelig.

Stor opplevelse

Ann Elizabeth Ommundsen har sett Kyrkjebø tidligere, og rangerer fredagens konsert aller øverst.

- Så bra har hun aldri vært før. Innholdet, de flotte musikerne og hele dama er en stor opplevelse.

— Du er rørt?

— Veldig rørt. Hun gjør virkelig noe med meg, sier hun, og legger til:

— Og så hadde hun en aldeles nydelig kjole.

Det var over 1800 mennesker til stede på Sissel Kyrkjebøs to konserter i Kilden fredag kveld. Lørdag holder hun ytterligere to julekonserter i konsertsalen.