— Vi øker aldersgrensen til 18 år på hovedcampen som ligger nærmest festivalområdet. På de andre campene vil det fremdeles være 16-årsgrense, sier pressesjef i Hovefestivalen, Gaute Drevdal.

De siste månedene har festivalledelsen hatt flere møter med politikerne og politiet for å diskutere mulige endringer. Bakgrunnen er bekymringen for rusbruk blant mindreårige på festivalcampen.

— Vi gjør det fordi det har vært et tydelig ønske fra politikere og politi, bekrefter Drevdal.

Kan fortsatt campe sammen

Ungdom under 18 år vil fremdeles kunne campe på Strandcampen, som er en camp med noe høyere standard. De vil også kunne benytte seg av Hove camping.

— Vi etablerer i tillegg en ny, alkoholfri camp, sier Drevdal.

Han mener den vil være et godt alternativ for ungdom som ønsker en rusfri festivalopplevelse, samt foreldre som vil være sikre på at barna ikke drikker på festival.

Ifølge Drevdal vil de som er over 18 år kunne bo på alle campingplassene, slik at vennegjenger som består av ungdom over og under 18 år fremdeles vil kunne bo sammen.

Rundt 20 prosent av Hovefestivalens gjester er 16 og 17 år. De utgjør dermed en ikke ubetydelig inntektskilde for festivalen.

— Jeg vil si at dette er et stort skritt for oss å ta, og jeg håper at fremtiden vil vise at dette var en riktig avgjørelse, sier Drevdal.

Ønsker Hovefestivalen

Ordfører Einar Halvorsen (H) er svært tilfreds.

— Dette tror vi blir en veldig god løsning for alle parter. Jeg vet at politiet er godt fornøyd. Jeg tror også at det er en grei løsning for festivalen, selv om de rent økonomisk sikkert ville beholdt dagens ordning, sier Halvorsen.

Han tror oppdelingen vil gjøre det lettere for politiet å kontrollere rusbruken blant mindreårige.

— Nå trenger ikke politiet å bruke mye tid på å kontrollere festivalcampen. På Hove camping er forholdene mer oversiktlig, sier Halvorsen.

Han fremhever at et samlet bystyre er opptatt av å legge forholdene best mulig til rette for den populære festivalen.

— Arendal kommune ønsker Hovefestivalen i byen og vil jobbe for at de har så greie vilkår som mulig. Det eneste som har vært kritikkverdig er dette med alkoholbruk blant de under 18, sier Halvorsen.

Politiet fornøyd

Politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon er også fornøyd.

— Det skal bli spennende å se hvordan det fungerer. Jeg tror det blir bra. Vi vet at det drikkes mye alkohol på campen og har ikke kapasitet til å kontrollere dette. Det problemet blir nå borte, sier Krogstad.

Krogstad frykter ikke at problemene nå bare flyttes til andre områder og campingplasser.

— Det går an å oppkonstruere mange problemer. Hove camping er en familiecamp, som har de samme reglene som andre campingplasser. Det vil blant annet si at det skal være stille klokka 23, sier Krogstad.

Han opplyser at politiet vil være til stede med mannskap og egen politistasjon, slik som tidligere år.