— De fleste festivaler har fokus på artister og band, mens vi fokuserer helt på DJ-ene. Vi vil vise at det finnes grobunn for denne typen arrangement i Kristiansand, slik det var for noen år tilbake under Quartfestivalens storhetstid, sier Finn Bernhard Tellefsen.

Kristiansanderen har i flere år arbeidet i Oslo under DJ-navnet Rulefinn, og til helga er han festivalsjef for The Food. DJ-festivalen avvikles 19. og 20. juli på Ernst og Frk. Larsen, og byr på internasjonalt kjente DJ-navn fra Norge.

Palmesus-helga

— Siste kvelden regner vi med full sal på Ernst, sier Tellefsen. Det er da hovednavnet Rune Lindbæk opptrer.

Sammen med ham på plakaten står også Telephones, Erik Sterv, Juicy, Mathias Stubø, Rulefinn og Dark Ernie. Det er gjennom vennenettverket som DJ at Tellefsen har booket programmet.

— De fleste sier ja med en gang, sier han.

— Er det litt friskt å sette opp festivalen samme helg som Palmesus?

— Vi konkurrerer egentlig ikke om det samme publikummet, men samtidig setter vi pris på at det er en helg hvor det er mye folk i byen, sier Tellefsen.

I fjor ledet han arrangementet av en lignende festival, men da under navnet Club Dynamight Sommerfest. Club Dynamight er en arrangørforening med tradisjoner tilbake til årene rundt årtusenskiftet, og i 2005 ble Tellefsen en del av den.

Egen lomme

— Arrangementet i fjor ble en suksess nesten helt uten promotering. Nå ekspanderer vi til en ekstra scene og større produksjon. Med i staben foruten meg selv er Lillian Santos Herberg, Monica Santos Herberg og Ida Ribu, forklarer Tellefsen.

Han vil ikke si noe om budsjettet, men forklarer at festivalen for en stor del drives med penger fra egen lomme.

— Dessuten har vi god hjelp og støtte fra Sørf, og Ernst er også gode samarbeidspartnere, sier Tellefsen.