KRISTIANSAND: Kinobesøket økte på landsbasis med to prosent første halvår, sammenlignet med samme periode i fjor. I Kristiansand var 137.522 personer innom kinoen i løpet av årets seks første måneder, mot 134370 samme periode i fjor. Det gir en økning på 3152 besøkende, eller 2,3 prosent.

— Selv om dette er litt bedre enn landsgjennomsnittet, vil jeg si at besøket første halvår dessverre har vært forholdsvis dårlig, slik det også var i 2012. I fjor fikk vi kjempebra besøk på sommeren og høsten, slik at vi tok igjen en del av det vi hadde tapt de første seks månedene. Den samme besøksutviklingen ser ut til å bli gjeldende også i år, skriver kinodirektør Petter Benestad i en mail til Fædrelandsvennen.

Totalt har kinoene i landet, i den første halvdelen av året, hatt et besøk på 4.989.434. Av dette har 586.852 besøkende sett de norske filmene. Norskandelen ligger dermed på 11,8 prosent, og det er en norsk film med blant de fem best besøkte så langt i år.

– Publikum søker seg til den sosiale dimensjonen det er å se film i fellesskap på kino. Og ikke minst at det er her filmene kommer til sin rett, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

I Kristiansand økte besøket i juni med 15,2 prosent i forhold til samme måned i fjor.

— Nå fra juli står storfilmene i kø, allerede onsdag er det verdenspremiere på ”Lone Ranger” med Johnny Depp i hovedrollen, og til fredag er det norgespremiere på sommerens store barne- og familiefilm ”Grusomme meg 2”. Det knytter seg spesielt stor spenning til at det slippes to norske ungdomsfilmer midt på sommeren, ”Pornopung” og ”Kyss meg for faen i helvete”. Norske produsenter har tradisjonelt vært svært skeptiske til å ha premiere på sommeren, sier Benestad.