KRISTIANSAND: Olga Grimsmo Nilsen startet galleriet sitt ytterst på Flekkerøya sommeren 1998. Påsken året etter var den første påskeutstillingen klar. Fredag åpnet den femtende påskeutstillingen i rekken. "Da gol hanen" er tittelen, og i kvinneåret 2013 er det de tre sørlandske kunstnerne Kjellaug Grimsby Mydland, Mette Lilletvedt og Tone Kjønniksen som er invitert.

— "Da gol hanen" er hentet fra et sitat i Bibelen, da Peter fornektet Jesus. Den tittelen kan være en påminnelse om hva påsken er. Jeg har min kristne tro, og synes det er godt å formidle det i påsken, som er den største høytiden vi har, sier Grimsmo Nilsen.

Symboler

Grimsby Mydland kommer med bilder, Lilletvedt med billedvev og Kjønniksen med glasskunst. De to førstnevnte er basert i Lindesnes, mens Kjønniksen holder til i Kristiansand. Til utstillingen har kunstnerne fått undertittelen "påskens symboler" å jobbe med.

— Påsken betyr selve livet for meg. Kristus døde for meg, for å gi meg liv. Her uttrykker vi symbolikken, gjennom ulike former og farger, sier Grimsby Mydland.

— Jeg har alltid gått på Olgas påskeutstillinger, og har mange forbilder blant dem som har stilt ut her tidligere. Det er en ære å bli spurt selv. Jeg har lyst til å formidle påskens skjønnhet gjennom min glasskunst, sier Kjønniksen.

— Jeg synes dette handler om kjærlighet, først og fremst, legger Lilletvedt til.

Meditativ

Utstillingen åpnet fredag ettermiddag, og blir stående til søndag 7. april. Grimsmo Nilsen rapporterer om godt besøk tidligere år, blant annet i fjor da billedkunstneren Ole Ertzeid var utstiller.

— Det er godt å ha en utstilling som er meditativ, og som handler om påske. Og en slik utstilling er ikke nødvendigvis bare for å selge, men for å vise fram kunst som formidler noe. Det viktigste er at folk får sett det, og får en opplevelse av det, sier gallerieieren.

I slutten av februar åpnet Olga Grimsmo Nilsen utstillingen "Barnet i oss" i Sofia i Bulgaria, en separatutstilling som kom til etter at hun vant førstepris ved en annen utstilling i Sofia i 2011. Det ble en opplevelse å minnes for kunstneren fra Flekkerøya.— Jeg sitter igjen med en følelse av at jeg ikke tror på alt det fine som ble sagt. Det var en opplevelse å få lov til å være med på det, sier Grimsmo Nilsen.