KRISTIANSAND/OSLO:Det er en drøm som blir realitet. Jeg har visst om det noen dager, men det er bare noen sekunder siden jeg bekreftet det til mitt eget kontor , sier Sabeltann-skaperen Terje Formoe til Fædrelandsvennen.

Norsk filminstitutt (NFI) gav torsdag 15,2 millioner kroner i produksjonstilskudd til kinofilmen "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama". Opptakene skal etter planen starte i august i år, mens premieren foreløpig er satt til 3. oktober 2014. Filmen skal ha et totalbudsjett på 38,3 millioner.

2014 blir et spesielt år for meg. Da er det 25-års jubileum for Sabeltann-showet, og hvis vi kan krone det med premiere på kinofilm, er det helt fantastisk , sier Formoe.

— Det er et helt nytt format, når vi nå løfter kapteinen opp på kinolerretet. Det er flere hakk videre fra tv-serien.

- Et kjempelag

Manuset tar utgangspunkt i en historie tilbake fra 1994, som ble laget i tegneserieformatet. Nå blir historien tilrettelagt for film. Manusforfatter blir Lars Gudmestad, kjent fra suksessene "Buddy", "Keeper’n til Liverpool", "Hodejegerne" og "Kompani Orheim", mens regissør blir Lisa Marie Gamlem. Hun spillefilmdebuterer med musikalen "Mormor og de åtte ungene" til høsten, men står også bak TV-serien "Ping Pong", kortfilmen "Kjøttsår" og var også en av regissørene bak TV-suksessen Lilyhammer.

Det blir et kjempelag. De som jobber med effekter var involvert i "Kon-Tiki". Jeg blir også involvert, egentlig i alt mulig. Og det må jeg være, for det er viktig at filmen er i tråd med universet som allerede er skapt , sier Formoe, som har jobbet med kinofilmen i det stille i tre år nå.

— Dette blir vårt nye hjerteprodukt. Det er en gledens dag, og jeg gleder meg til å spille i kveld, sier Formoe, som er midt inne i suksessforestillingen "Kaptein Sabeltanns sjørøverfest", som går for fulle hus på Chat Noir i disse dager.

Har skrevet rolle til seg selv

I filmen blir vi med Kaptein Sabeltann ombord i sjørøverskuta Den Sorte Dame. Pinky og hans venninne Ravn blir også med, på en eventyrlig reise fra sjørøversmugene i Abra Havn til det fargerike og eksotiske Lama Rama. Der jakter de på Kong Rufus' sagnomsuste skatt.

— Det blir nok en del av de samme skuespillerne i kjernegruppa, men det blir også noen nye. Til filmen trenger vi en større cast, og kapteinen må bryne seg på nye folk. Lama Rama er et fantasirike som vi såvidt hørte om i "Den magiske diamant". Men der var det bare nevnt, nå skal vi dit, sier sjørøvergründeren.

Blir du å se i filmen, da?

Det gjenstår å se. Jeg hadde noen sekunder som sjøulk i tv-serien. Det var vel 40 sekunder i episode ti. Men jeg har vel skrevet en rolle som jeg kan ha. Jeg får høre med regissøren , sier Formoe og ler.