FIKK TAKK AV FAR: Jonas Alaska får en klem av faren, festivalsjef Trond Aslaksen, før konserten lørdag kveld. Foto: Jon Anders Skau
KJÆRESTER: Jonas Alaska sammen med Billie Van på scenen. De to er kjærester og spiller i samme band. Foto: Jon Anders Skau
Jonas Alaska på scenen under Heimover lørdag kveld. Foto: Jon Anders Skau
Jonas Alaska på scenen under Heimover lørdag kveld. Foto: Jon Anders Skau

ÅMLI: — Det var en stor opplevelse, men det var skummelt også. Veldig skummelt, sier Jonas Alaska lørdag kveld, etter å ha gått av scenen under Heimover-festivalen i Åmli.

Festivalen er den andre i rekken. Og den beste. I fjor var det 1100 besøkende på bygdas første musikkfestival. I år har tallet økt til rundt 1600.

Og: Innbyggertallet i Åmli er 1800. ## Stolt

— Det var skummelt fordi det var hjemmebane og fordi det har blitt bygget opp forventninger. Og allerede på den andre låten glemte jeg teksten. Da begynte det å koke i hodet mitt. Men det gikk bra etter hvert. Og jeg er veldig stolt over hvor bra denne festivalen er blitt, sier Alaska til Fædrelandsvennen.

Jonas Alaska på scenen under Heimover lørdag kveld. Foto: Jon Anders Skau

Han spilte hovedsakelig låter fra sitt nye album, "If Only as a Ghost", men hitene fra debutplata var naturligvis også i repertoaret.

— Halvparten av låtene mine handler om å komme hjem til Åmli, sa han fra scenen, og det var ikke mer enn en mild overdrivelse.

Latter

Hjemmefavoritten var et naturlig høydepunkt lørdag kveld, men festivalområdet var godt besøkt mange timer før Alaska gikk på scenen. Ikke minst var publikummet stort og meget tilstedeværende da Stein Torleif Bjella bydde på sin unike visepoesi fra scenen. Ål-artisten sammenlignet Åmli med sitt eget hjemsted og frembrakte krampelatter da han snakket om bygdefenomenet pub og bedehus vegg-i-vegg.

Team Me fikk æren av å avrunde konsertprogrammet lørdag kveld. Tidligere på kvelden spilte Unni Wilhelmsen og Froland-bandet Ask, mens Mikhael Paskalev og Billie Van underholdt Åmli-publikummet fredag.