KRISTIANSAND: — Vi har helt klart slått ny rekord når det gjelder publikumsantall i år, forteller PR-ansvarlig for Fjellparkfestivalen Ingvild Vegge.

Med et publikumstall på totalt 3100 i løpet av helgen, har festivalen gått over all forventning. Lørdagen var dagen med flest publikummere, da hele 1900 mennesker var innom den lille festivalen i Flekkefjord.

— Det er helt fantastisk. Vi hadde aldri trodd at det ville komme så mange folk, sier festivalsjef Kjetil Stordrange.

Noen problemer

På grunn av folkemengden oppstod det noen problemer underveis.

— Det ble en del kø-problemer siden det kom så mange folk. Vi vurderte nærmest å stenge av for nye publikummere, men vi klarte å løse problemet og det ble god stemning til slutt, forteller Stordrange.

Nå fantaserer festivalstyret om neste års festival mens de rigger ned.

— Siden vi kommer til å gå med overskudd i år, vil vi ha litt mer penger til å booke gode artister til neste år, forteller Vegge.

— Vi ønsker å få til noe lignende også da. Dette er en liten og intim festival, så vi ønsker at den skal ha samme størrelse. Men vi vil ikke sette en stopper for at flere skal komme, sier Stordrange.

Kaizers-feber

Festivalsjefen tror headlineren Kaizers Orchestra som spilte lørdag kveld, var en av grunnene til at det kom så mange til festivalen denne gang.

— Det var veldig mange rogalendinger blant publikum i år, så jeg tror det herjer en Kaizers-feber for tiden. En annen grunn kan være det strålende vært vi hadde i helgen, forklarer han.