ARENDAL: Etter å ha endret på turnéplanene for sommeren, er det amerikanske metalbandet Lamb of God klare for Hovefestivalen, melder festivalen på sin hjemmeside.

Det hardtslående bandet spilte da Hovefestivalen ble arrangert for første gang i 2007. De kommer tilbake til Arendal etter eget ønske, ifølge festivalen.

— Veldig stas

«Det er stor stas å kunne bekrefte at et av tidenes råeste metalband endelig er tilbake på Hove. Og veldig stas at de gjør noe ekstra for sine norske fans», skriver Hovefestivalen på hjemmesiden.

Lamb of God skal spille på Tromøya tirsdag 26. juni, ifølge NRK P3. Etter planen skulle de spilt i Zagreb i Kroatia denne dagen, og i Ljubljana i Slovenia dagen etter, men bandet skyver på disse konsertene til 2013 for å spille i Norge.

Nytt album

Amerikanerne slapp nylig deres sjuende studioalbum, «Resolution».

«Metalbandet fra Richmond i USA var på Hove under åpningsåret i 2007 og leverte en formidabel konsert som viste deres muskler som liveband. Hardt, rått og teknisk brilliant, det er ikke uten grunn at Metallica håndplukket gruppa til å varme opp på sin World Magnetic Tour. Anført av vokalist Randy Blythe og det mange mener er metallens aller beste trommis, Chris Adler, skal det mye til å glemme en konsert med den gjengen», skriver Hovefestivalen.