KULTURELL SMELTEDIGEL: Kjetil Breivik og Henriette Falkum har et rikholdig program for langhelgen på Mølla. Målet er å trekke flest mulig folk og å servere lokal og kortreist kultur i alle sjangre. Foto: Ann Magritt Arnli
SPILLER: Kjetil Grande opptrer på hovedscenen på Mølla lørdag kveld. Om han kommer til å spille gitar med tennene gjenstår å se. Foto: Arkivfoto: Kjartan Bjelland
KOMMER FRA MANDAL: The Violent Years spiller på mandag. Her med vokalist Kenneth Bringsdal. Foto: Bjørnar Håland

KRISTIANSAND: Kjetil Breivik har vært primus motor for Mølla-konseptet siden ideen om en kulturell smeltedigel for byen ble født i 2009. Etter hvert har han knyttet til seg et team på ni personer som alle jobber på dugnad for å gjøre det gamle møllekomplekset til et samlingssted for aktører innenfor både musikk, kunst, performance og næringsliv.

Ved å arrangere en langhelg som dette, ønsker teamet at enda flere skal få øynene opp for stedet.

— Mølla er en plass hvor absolutt alle er velkommen. Ideen er å blande sammen alt og alle og gjøre stedet til et godt treffpunkt, og det føler jeg vi har klart til nå. Vi har hatt cirka ti arrangementer til nå og oppmøtet har vært helt topp, så det virker som om sammensmeltingen av sjangre er kjærkomment, forteller Breivik.

Busslast fra Mandal

Alle aktørene som deltar under helgens og mandagens arrangementer har det felles at de serverer ekte, lokal kultur. Det kan være både i form av matvarer, klær, designprodukter, musikk eller performanceopptredener.

— På Mølla er alt garantert 100 prosent ekte. Det selges mat fra lokale bønder og produkter fra lokale forhandlere. I tillegg er alle artistene som spiller fra Sørlandet. Denne gangen har vi for eksempel fått med oss The Violent Years fra Mandal, og som et ledd i å nå ut til enda flere folk, har vi satt opp en egen busstransport fra Mandal til Mølla, sier Breivik.

Konsertopplevelser

Helgearrangementene starter lørdag med stort marked av lokal mat, design og andre produkter på dagtid og deretter konserter med Kamp!, Black Bone Chapel, K.I.N.G. og Kjetil Grande på kveldstid.

Festen fortsetter ut i de små timer med Dj Timooh og Dj Bj.

— Vi har mulighet til å bruke to forskjellige scener, hovedscenen og intimscenen. Det leies selvfølgelig inn topp utstyr så publikum skal få en fullverdig konsertopplevelse. I tillegg har vi satt sammen et veldig variert musikkprogram med alt fra det helt rolige til hard metall, sier Breivik.

Søndag med AKKS

Med seg på laget har han blant andre Henriette Falkum fra AKKS. AKKS har snekret programmet for søndagen, og inviterer både til Kick Off for organisasjonens street-team og "åpen scene" for alle som ønsker å bidra på intimscenen.

— Vårt street-team forteller om hva de jobber med i AKKS og hvordan de skal jobbe videre for å nå ut til musikkbransjen og rekruttere nye medlemmer. Vår målgruppe er i hovedsak aktører fra 14 til 26 år, og vi har sett flere eksempler på at det å ha et street-team fungerer bra. Vi ønsker derfor å gjøre mer ut av dette også i AKKS. I tillegg stiller en rekke medlemmer opp på scenen med forskjellige bidrag. Allerede er det elleve stykker som har meldt at de vil spille, så det blir nok et fullstappet program, sier Falkum.

Mandagen og natt til første mai blir det både performance fra Loop Loop Loop og konserter med bandene Hundred Streams, Perfect Seven og nevnte The Violent Years. Natten avsluttes med Dj Behncod.