Etter de to rikt prisbelønnede romanene "Mørk kyst" og "Sannhet", som i Norge er blitt belønnet med en rekke terningkast seks av anmeldere, har Forlaget Press hentet en Peter Temple-roman fra 1999: "Stjerneskudd".

Tiltrekkende roman

stjerneskudd.jpg

Den mangler noe av den rent menneskelige dimensjonen som gjorde "Mørk kyst" og "Sannhet" til de markante, særpregede romanene de er. Men selv om den befinner seg i en liten divisjon lavere enn de to, er dette en original og meget tiltrekkende roman, en roman med både muskler og vett.

Fra rikmannsfamilie

Det dreier seg om en kidnappingssak: Anne Carson tilhørere en rikmannsfamilie, en form for australsk Kennedy-familie. Hun er pen og vilter. En dag, til tross for at hun er omgitt av sjåfør og livvakt, blir hun kidnappet. Frank Calder, en tidligere soldat og gisselforhandler, som er falt i unåde hos visse grupperinger, hentes inn av denne meget formuende familien. Han finner hurtig ut at et annet medlem av familien er, for flere år siden, blitt kidnappet og drept. Er det en sammenheng mellom de to sakene?

Pulserende nærvær

Dette er stilrent og stramt fortalt, det har pulserende nærvær, det har treffsikre miljø – og personskildringer, det besitter action og overraskelser, men mest fengslende er faktisk stemningene: stemninger av uro, av uvisshet, av refleksjoner, av et visst røft vemod. Les!