GRIMSTAD: Skuespillerne er Jan Martin Johnsen og Vidar Magnussen, som gjennom skuespill og dialog tilbyr flere filmreferanser publikum kan kjenne seg igjen i.

— Vi går gjennom hovedbolkene av filmer innenfor hvert tiår, sier Vidar Magnussen.

— Kan publikum gjenkjenne filmene?

nærum.jpg

— De fleste. Men manusforfatter Knut Nærum er en filmnerd, så han har nok lagt til noen detaljer som ikke alle kjenner til, forklarer Jan Martin Johnsen.Jan Martin har tidligere vært med på sommerrevyene "Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter", "Sound of Summer" og "Stoltentann". Vidar Magnussen er skuespiller ved Det Norske Teatret, og vant blant annet Komiprisen som Årets nykommer i 2010 for sin innsats i "Mascarade".

Fra stumfilm til actionfilm

I revyen får man et gjensyn med både Charlie Chaplin og dagens actionhelter. Skuespillerne favner et bredt spekter av sjangre.

— Vi går igjennom filmer fra 70- og 80- tallet som vår generasjon og ungdommen kan kjenne seg igjen i, og fra filmhistoriens spede begynnelse. Så det svinger veldig hvem vi appellerer til, sier Magnussen.

Revyen appellerer nok likevel mye til jenter.

— "Dirty Dancing" har en veldig stor rolle i forestillingen, så det er nok mange jenter i salen som kommer til å gispe når vi kommer til den, sier Johnsen.

I tillegg til internasjonale filmer, vil det også være lokale innslag. Men de kjenner sitt publikum.

— Vi har ikke med så mange skrekkfilmer, for det liker ikke folk fra Grimstad, opplyser Johnsen.

Morsom læring

Knut Nærum er manusforfatter, og takket ja til dette av to grunner.

— Den ene er at jeg visste at jeg fikk jobbe med flinke folk og morsomme karer. Den andre er at jeg er mer enn gjennomsnittet interessert i film, forklarer Nærum.

Han mener showet er moro, rørende og tildels veldig teit.

— Hvis man ikke passer seg er det også stor risiko for å lære noe, mener Nærum.

Nasjonale ambisjoner

Sommerrevyen i Grimstad arrangeres for tiende året på rad, og ønsker å tiltrekke seg et nasjonalt publikum.

— Vi har dyktige skuespillere og regissører. Hvert år har enten skuespillerne eller forestillingen blitt nominert til Komiprisen, forteller produsent Rolf Erik Nilsen.

I år har de også fått med seg musikkprodusent Lars Bleiklie Devik, som blant annet har komponert musikk for Ylvis og Raske Menn.

— Hvor mange forestillinger blir det i løpet av sommeren?

— Normalt pleier vi å ha 32 forestillinger, og allerede har vi fulle hus de 3 første forestillingene, sier Nilsen.

"Tatt av filmen" har premiere tirsdag den 3. juli.