Det avslørte tidligere Illinois-guvernør Rod Blagojevich til Diane Sawyer på Good Morning America mandag, dagen saken mot ham starter. Blagojevich ble arrestert i desember, mistenkt for korrupsjon.

Eks-guvernøren er anklaget for å ha forsøkt å selge Obamas sete i Senatet til høystbydende. Han er den andre folkevalgte fra Illinois som stilles for riksrett.

Det er guvernøren som utpeker den som skal overta det gjenstående av senatsperioden.

Han forklarer at navnet til Oprah kom opp som en suksessfaktor for Obama, og at det var en venn av ham som foreslo henne.

– Hun har på strålende vis hjulpet Barack Obama til å bli president. Og hun virker å ha mye større slagkraft på prekestolen enn mange av senatorene, er Blagojevich skussmål.

Drar folk

Han fortsetter:

– Hun er en som trekker velgere.

Blagojevich innrømmer likevel at det ville være vanskelig å få forslaget i boks. Og han sier videre at arbeidet hans med å få Oprah til Senatet ble avbrutt 9. desember. Dagen han ble arrestert.

Forslaget skal ifølge abcnews.com ha fått Oprah til å more seg stort. Hun sa til Gayle King under Sirius XM radioshow at hun sov lenge denne mandagen og dermed gikk glipp av tv-sendingen.

– Hadde falt av

– Hadde jeg fått med meg dette intervjuet fra tredemøllen min, hvor jeg vanligvis ser Good Morning America, ville jeg ha falt av tredemøllen.