ARENDAL: Canal Street i Arendal styrker programmet nesten for hver uke som går. I går ble det klart at den meget kjente saksofonisten Bill Evans kommer til festivalen 22. til 29. juli. Amerikaneren startet karrieren da han som 20-åring ble med i comebackbandet til Miles Davis. Her var han med i fire år, og han var med på seks fullengdere av Miles Davis i løpet av denne tiden.

Etter dette var han tre år med i John McLaughlins Mahavishnu Orchestra.

Selv har Evans gitt ut 14 soloplater, og han har mottatt en rekke priser. Han er en notorisk sjangerblander, og tar utgangspunkt i både bop og elektronisk jazz. De to siste albumene «Soulgrass» og «The other side of something» har med store musikere som Bruce Hornsby, Bela Fleck , Sam Bush og Jerry Douglas.

Neil Cowley trio kommer også til Canal Street. Dette britiske ensemblet vant i fjor BBC Jazz Awards, og var innom Canal Street også i fjor. Da tok de publikum med storm med en sprudlende konsert i Bakgården. Kjærligheten var gjensidig, så i år er Cowley tilbake.

Jazzkamikaze fra Danmark er det tredje navnet som slippes denne uka. Debutalbumet heter betegnende nok «Travelling at the Speed of Sound», og bandet har høstet utnevnelser som «Ung Jazz» og «Young Nordic Jazz Comets». Bandet ble i februar i fjor utnevnt av en dansk jury til å fronte dansk jazz i utlandet.