Ida Maria har vakt oppstandelse i USA, og blitt roset opp i skyene av blant annet musikkmagasinet Rolling Stone som kalte henne «en menneskelig tornado».

Iggy Pop har stilt seg i rekken av gratulanter, og spiller i disse sager inn en video til duetten de to allerede har spilt inn – en nyinnspilling av «Oh My God».

Perez Hilton har også uttrykt at han elsker Ida Maria, og hun ble en del av Perez Hilton-turneen som hun nå avbryter.

Prøver og prøver

Et YouTube-klipp viser en tydelig sliten Ida Maria som brister i gråt, og må gå av scenen.

Publikum begynner å pipe, og hun kommer på scenen igjen.

— Jeg har ikke min beste dag, sier Ida Maria til publikum og vil ikke gi seg før hun har forsøkt å synge igjen.

Ida Maria synger seg igjennom en sang, og forlater igjen scenen med lovnad om å komme tilbake, og at publikum får «f****** innfinne seg». Dermed er konserten over.

I en kunngjøring som er sent Perez Hilton via hennes norske management, sie Ida Maria at hun ikke ser seg i stand til å fullføre konsertplanene. VG Nett har fått kopi av kunngjøringen, og siterer:

– Totalt utmattet

«Ida Maria vil ikke fullføre den pågående Perez Hilton Presents Tour. Hun lider av total utmattethet og vil reise hjem til Norge for å hvile og få legehjelp».

Ida Marias personlige uttalelse lyder som følger:

– Veldig lei meg

«Kjære venner og fans. Jeg er så veldig lei meg over ikke å kunne fullføre denne turneen. Etter å ha turnert i Skandinavia, Europa, England, Australia, Japan og USA i ett sett i tre år, er jeg helt utslitt. Jeg har lært at jeg ikke er noen superkvinne», skriver Spellemann-belønte Ida Maria.

Jeg vil takke Perez Hilton som ba meg bli med på denne første turneen. Tusen takk, Perez. Jeg er så glad i alle bandene, musikeren og crewet på denne turneen. Gå å se disse bandene!», skriver Ida Maria.

«Takk til alle igjen. Ser dere snart. Jeg ønsker dere fred. Ida Maria».

Her går Ida Maria av scenen: