I forbindelse med slippet av singelen «Nude» åpner det britiske bandet Radiohead nettsiden Radioheadremix.com på selveste aprilspøkdagen.

På denne siden får fansen muligheten til å slå seg løs og både mikse, trikse og sågar legge til sine egne instrumenter til den ferdige miksen. Det melder nyhetsbyrået Wenn.

Plukk lydspor

Gjennom iTunes er det mulig å kjøpe en eller flere lydspor fra Radioheadlåta, som er hentet fra bandets nyeste album «In Rainbows».

Det går an å velge mellom vokal, bass, gitar, strykere og trommer, i tillegg til å legge til egne instrumentalspor.

17 remikser

Til tross for at siden ble åpnet på 1. april, ser det ikke ut til at mange tok den nyskapende siden som en aprilspøk.

Så langt har 17 remikser blitt lastet opp på nettsiden. Det er Radioheadfansen selv som stemmer over sin favorittremiks. Mot slutten av den første dagen er det personen bak nicket «Holy Fuck» som er mest populær. 639 personer har stemt på denne versjonen av «Nude».

— Gleder oss til å lytte

— Vi nesten ikke vente på å få høre miksene som blir lagt ut på siden. «Holy fuck» sin miks som ligger ute er helt fantastisk, sier Stephen Hollows fra Radioheads plateselskap XL.

Det var bandet selv som kom inn på ideen med å gi alle som ville det muligheten til å remikse «Nude».

— Som med alle gode ideer begynte dette som en halvkvedet vise, og endte opp som et resultat vi er svært fornøyde med, sier Hollows til Wenn.

1. mai blir fansens favorittremiks kåret. Hva seieren fører med seg er så langt ikke kjent, men bandet kommer til å høre gjennom de mest populære remiksene.

«In Rainbows»

Da Radiohead slapp sitt 7. album i oktober i fjor gjorde de det på en helt ny måte. I stedet for å kjøpe «In Rainbows» i butikken kunne fansen laste den ned fra bandets hjemmeside. Du bestemte selv om- eller hvor mye du ville betale.

De mest ihuga fansen ble vel og merke fristet med en delux-utgave med ekstra spor og ekstramateriale til den nette sum av 450 kroner.

Adresseavisens anmelder ga albumet terningkast fem, og trekker fram «Nude» som en av de to beste låtene på plata.

Radiohead har solgt over 23 millioner plater på verdensbasis.