Krim har blitt en vesentlig del av påsken for mange. Det har nærmest gått sport i å få et par nervesammenbrudd med god hjelp fra skumle påskekrim, noe landets to største kanaler vet å markere. I år er det statskanalen som slår på stortrommen med intet mindre enn fem forskjellige krimgåter på tv, samt to på radio.

«Pyramiden» På mandag starter NRK påsken med tv-filmen «Pyramiden», basert på en roman av Henning Mankell. I filmen etterforsker velkjente Wallander det som ser ut til å være en konflikt mellom to narkoligaer. Samtidig må etterforskeren ta et voldsomt oppgjør med hendelser i sin egen fortid.

«Trial and retribution» I «Trial and retribution» går turen til Storbritania. Her følger vi etterforskerne Mike Walker og Roisin Connor i to miniserier. 18. mars vises «Hva skjedde med Poppy MacDonald?». Mike og Roisin blir satt på en følelsesladet sak der en mor kommer hjem fra jobben og finner sin jentebaby død. Barnevakten er forsvunnet, løsningen virker åpenbar, men saken viser seg å være svært kompleks.

19. mars vises «Hva skjedde med ekteparet Delany?». Her blir politisjefen og hans kone drept. Det hele ser ut som et ran som har gått fryktelig galt, men mange har tjent godt på ekteparets bortgang.

«Med overlegg» Skjærtorsdag og langfredag sender NRK en nyinnspilling av kriminalhistorien «Med overlegg». Historien beskrives som en ekte klassiker om besettelse, skandale, hevn og mord i en liten engelsk landsby.

«Kriminalsjef Foyle» Kriminalsjef Foyle er nok en velkjent figur for krimentusiaster. Han dukker opp på NRK påskeaften, 1. og 2. påskedag. Det blir tre helt nye episoder, og denne gangen utspilles handlingen i England under andre verdenskrig.

«Kaldt blod» «Kaldt blod» er TV2s satsing denne påsken. Serien sendes mandag til og med fredag. Hver episode byr på hvert sitt mysterium. I første episode møter vi seriemorderen Brian Wicklow. Han har vært fengslet i 15 år, og bestemmer seg for å fortelle politiet hvor hans yngste offer ligger begravd.

Radiokrim NRKs radioteater tar i år lytterne med på to påskegrøss. «Ekko i det fjerne» kan høres på P1 20. og 21. mars. Dette er en psykologisk thriller der fire kompiser på vei hjem fra fest finner en voldtatt, lemlestet og dødende jente. Saken blir aldri løst, men tas opp av politiet 25 år senere, i 2007. «Døden tar buss» kan høres på P2 22. og 23 mars. Her blir åtte personer funnet drept i en buss. En av dem er etterforsker Martin Becks yngste medarbeider. Beck tar saken, noe som raskt fører han til gatens løse fugler og en rekke mistenkelige individer.