Pete Doherty sitter for tiden i fengselet Wormwood Scubs, etter at han ikke møtte opp til høringsmøtet vedrørende sin prøveløslatelse, samt for narkotikabruk. Opprinnelig satt han på en avdeling med 15 andre personer, men da disse planla et angrep på Doherty ble han flyttet til et adskilt område i fengselet.

Ifølge NME var det var Pete Doherty selv som ba om å bli flyttet, etter at han ble tipset om angrepsplanene fra andre innsatte.

Narko på cella

Den britiske tabloidavisen The Sun har publisert bilder av Doherty i fengsel. Den til tider noe fantasifulle avisen forteller at musikeren ikke bare har dop på cella, men at dette også har ført til sinne hos de andre innsatte.

Politikeren Ann Widdecombe i det britiske parlamentet har uttalt seg til NME vedrørende Dohertys fengsling.

— Det var på høy tid at han ble fengslet. Det at han har sluppet unna så langt, sender ut gale signaler.

Til Hove

Pete Doherty skal i sommer spille på Hovefestivalen med bandet Babyshambles. Bandet så dagens lys i 2003, og spiller indierock. Babyshambles har så langt gitt ut to studioalbum:

«Down in Albion» i 2005 og «Shotter's nation» i 2007. Babyshambles har fått mye positiv oppmerksomhet som band, men Dohertys privatliv har så langt tatt det meste av fokuset. Dette skyldes i hovedsak hans romanse med supermodellen Kate Moss, samt hans tette forhold til heroin.