Verden har blitt kjent med Dan Browns romanfigur Robert Langdon gjennom Engler og Demoner og Da Vinci-koden både i bokform og på kino, og den 15. september kommer det et nytt eventyr med Langdon i hovedrollen. På Dan Browns offisielle nettside opplyses det nå at førsteopplaget på engelsk er 6,5 millioner eksemplarer.

Storselger

Ifølge De Norske Boklubbene solgte Da Vinci-koden 81 millioner eksemplarer verden over, og den nye romanen vil følge Robert Langdon over en tolvtimers periode. Transworld Publishers presenterte omslaget til den engelske utgaven av boken igår, og samtidig ble den amerikanske innpakningen presentert av forlaget Doubleday.

Forventning

Lite av handlingen er foreløpig kjent, men på den offisielle nettsiden forteller Brown litt om skriveprosessen.

– Denne romanen har vært en merkelig og vidunderlig reise. Å veve fem års research inn i romanens 12 timers ramme var en engasjerende utfordring. Robert Langdons liv beveger seg tydeligvis langt raskere enn mitt, opplyser forfatteren.

På nettet

Den fiktive amerikanske professoren Robert Langdon er som kjent svært opptatt av historiske symboler, og Brown og hans forlag har nå begynt å pirre fansen verden over med å legge ut hint og spor på nettet. Romanen har sin egen profil på Twitter, og via den siden kan leserne kikke nærmere på bilder og symboler. Brown bruker også Facebook til å holde leserne oppdatert. Nedtellingen til boken er i handelen kan du følge her.

Røpet

Hvor handlingen finner sted har lenge vært en hemmelighet. De omtalte bokomslagene viser imidlertid et bilde av Washington. Overfor Reuters bekrefter Browns amerikanske forlegger Jason Kaufman at bokens handling i all hovedsak finner sted i den amerikanske hovedstaden, men at «det er et Washinton» få vil kjenne igjen».