— Det er veldig dårlig å innføre en slik ekstraavgift en halv måned etter at de begynte å selge festivalbilletter, mener Thomas Dragsnes.

Læreren fra Trondheim har vært på hver eneste Storåsfestival siden oppstarten i 2004. Nå føler han seg lurt av festivalen, etter at det nettopp ble innført en ny avgift, et såkalt teltskjøte.

Alle som vil sette opp telt, må leie en «tomt» som koster 300 kroner per tiende kvadratmeter.

For Thomas Dragsnes og vennene hans betyr det en durabelig prisforskjell fra i fjor, da festivalen opererte med en avgift på 100 kroner per telt.

300 prosent

— Når jeg og mine fire venner skal ha et telt hver, i tillegg til et felles partytelt, vil det i år koste totalt 1800 kroner.

Det samme kostet 600 kroner i fjor. Her har vi altså en prisøkning på 300 prosent, forteller Thomas.

— Det kritikkverdige rundt dette er at festivalen lenge har kjørt kampanjer for å selge festivalpass tidlig. Men denne informasjonen rundt teltavgift har ikke kommet fram i lyset før nå nettopp.

Det synes jeg er suspekt. Har festivalen økonomiske problemer? For dette virker ikke planlagt, kommenterer Dragsnes.

Begrense omfanget

Som stamgjest har han sett campen raskt bli fylt opp av såkalte partytelt de siste årene, og skjønner at festivalen vil begrense omfanget. Men da må heller «verstingene», som fyller opptil 70 kvadratmeter med presenninger, stagges, mener Dragsnes.

— Den nye ordningen rammer jo gud og hvermann. Vi kan ikke kvitte oss helt med partytelt heller. Det er jo der folk treffes og sitter utover kvelden, ikke minst skjermet av regnet.

Dette er dårlig for festivalens rykte, slår Dragsnes fast.