Inger Lise Hope sier at de fire jentene har diskutert hva de skal gjøre etter fredagens finale i X Factor.

— Det første vi skal gjøre er å ta juleferie. En velfortjent juleferie, sier Inger Lise Hope.

Forskjellen på å vinne og å tape på fredag er stor.

— Den som vinner får mye servert. Da legges det til rette for deg og det er mindre å diskutere. Den som ikke vinner må tenke mer selv og gjøre mer selv. Jeg tror uansett at vi fortsetter, sier Hope.

Samhold For de har fått smaken på gruppelivet. Dommerne ga dem en ekstrasjanse hvis de ville prøve seg sammen istedet for fire solister. Og det har ført dem helt til finalen.

— Det har vært helt fantastisk. Ingen av oss hadde vært her hvis det ikke var for de tre andre. Både det positive og det vanskelige med å være en gruppe ligger der. Vi har tre andre vi kan stole på. Samtidig er vi avhengige av de tre andre. Det har i alle fall ført til en enormt godt samhold mellom oss, sier Hope.

De bor i hver sine byer, noe som gjør livet etter X Factor litt vanskeligere.

— Å koordinere fire personer fra fire steder blir definitivt det vanskeligste. Men vi vil prøve, og vi skal få det til, sier Hope.

SJEKK WIKIPEDIA: Alt om X Factor Norge 2009

— Så Shackles overlever uansett hvordan det går i finalen?

— Det er planen, ja.

Sterk motstand De siste dagene før finalen er det armer og bein for å få tiden til å strekke til.

— Det vanskelige nå er å få tid til alt, særlig å øve. Det er mye tv-opptak, radio, klesprøver, mer tv-opptak, fotografering, intervjuer og scenetesting nå. Selve sangøvingen må vi ta på kveldene og nettene.

— Får dere ikke øvd nok?

— Tja, man får vel aldri øvd nok. Men vi klarer oss, bare vi holder oss friske. Alt dette andre er litt kjekt óg. Det er mye styr, men vi kommer garantert til å savne det når det er slutt, sier Hope.

— Vinner dere finalen?

— Umulig å si. I denne finalen er det to helt ulike artister som er med. Chand er én mann, litt eldre enn oss. Vi er fire jenter med en helt annen stil. Hadde det vært to artister som lignet mer på hverandre, så hadde det vært lettere å sammenligne. Jeg tror vi henvender oss til helt ulike grupper, så spørs det hvem som treffer best. Det avgjørende tror jeg blir hvordan vi synger på fredag. At ting som geografi skal avgjøre har jeg ingen tro på, sier Hope.

— Chand har aldri vært i nærheten av å ryke ut. Dere har vært nære flere ganger. Hva betyr det?

— At vi får enormt sterk konkurranse i finalen. Chand er veldig god.