Filmen er mest sett forrige uke med et besøkstall på hele 149.588 personer. Bare i helgen var det 55.974 som løste inn billett til filmen om musikalen med Abba-låter. Det er Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth som har hovedrollene og det er nok kjente navn til å kunne få kinobesøket til å nå høyt i sommer.

Nykommer

Men helgen bød på en ny premiere, filmen «Hancock» med Will Smith. Den har blitt godt mottatt i statene og da blir den ofte det her i landet også. 52.236 besøkende så filmen første spillehelg og det holdt til en andreplass. I «Hancock» spiller Will Smith en sliten og utbrent superhelt som har mistet all troverdighet hos folk.

Kung Fu

Også tredjeplassen av helgens mest sette filmer er en nykommer, animasjonsfilmen «Kung Fu panda» der du møter pandaen Po som er den største Kung Fu-tilhengeren noensinne. I denne norske versjon er det blant andre Anders Bye, Tshawe Baqwa og Elin Sogn bak stemmene til figurene.

I orginalversjonen, som ble den femte mest sette filmen i helgen med 6172 besøkende, hører du stemmene til blant andre Jack Black, Dustin Hoffman og Angelina Jolie.

Mest sette forrige uke

Over mest sette filmer forrige uke er det ikke store forskjeller, sett ut i fra at to av helgens mest sette filmer hadde premiere nettopp i helgen.

«The incredible Hulk» havnet på femteplass med 4770 besøkende. «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» hadde 9275 betalende kinogjengere og det holdt til en fjerdeplass. Jentene i «Sex and the city» holder interessen oppe med 14102 besøkende som holdt til en tredjeplass. Og på andreplassen havnet «Legenden om Narnia – Prins Caspian» med 49927 besøkende. Som nevnt tidligere kapret «Mamma Mia!» toppen med 149.588 kinogjengere.

Denne uken skal den sorte flaggermusen Batman gjøre sitt inntog på kinolerretet i «The dark knight». Det blir spennende å se om han klarer å hamle opp med de sterke besøkstallene til «Mamma Mia!».