KRISTIANSAND: Laading og plakaten for filmen «Fatso» basert på Lars Ramslies roman har vært i vinden i det siste. Sammen med tre andre nakne modeller omringer hun skuespiller Nils Jørgen Kaalstad i rollen som Rino.

— Hvordan ble du med på dette?

— Jeg var i Paris og fikk en telefon der de spurte om jeg var interessert i jobben. De sa filmen var basert på boka «Fatso», som jeg har lest og synes var veldig bra. Så jeg sa selvfølgelig ja, svarer Laading.

- Visste du at du skulle være naken?

— Jeg visste at jeg skulle være naken, men det hadde ingenting å si så lenge det skjedde ordentlig. Jeg har hørt om Paradox (selskapet som produserte filmen) før, og at de var veldig flinke, så jeg stolte på at det ikke skulle bli noe porno, sier Laading.

— Det var kjempegøy å være en del av. Det var jo 30.000 som så filmen første dagen, så det er jo en kjempestor publikumssuksess.

Dette oppdraget var det første hun noensinne har gjort naken. Hun har fått mye tilbakemeldinger, uten at hun vil utdype det.

— Både positive og negative, sier hun.

- Hvordan var det å være naken?

— Det gikk greit. Bildene ble jo ikke vulgære. De har fått frem formene mine bra.

Les mer om Eva Laading:

— Påkledd av en pervo

Eva ble ny på TV3

Eva videre i Top Modell

Sørlandske toppmodeller på tv-skjermen

Frøken-Norge skjønnheter fra Sørlandet

— Håper folk ser noe annet en nakne damer

Skuespiller Nils Jørgen Kaalstad, hovedpersonen på plakaten og i filmen, var derimot ikke helt komfortabel under fotoshooten, da han var omringet av fire nakne skjønnheter.

— Den var veldig hyggelig og det var kule damer. Jeg tror heller ikke de var vant til å posere nakne, så det ble litt sjenanse, har han tidligere uttalt til fvn.no.

Han mener plakaten ikke handler om det seksuelle.

— Jeg håper folk ser noe annet enn nakne damer. Det handler om å føle seg mistilpass i et seksualisert samfunn, sier Kaalstad, som mener den representerer filmen godt:

— Den har motsetningene i seg. Jeg syns den er estetisk flott!

Laading, som ikke hadde noen rolle i selve filmen, roser gjerne Kaalstad tilbake.

— Jeg synes filmen er rå. Det er fantastiske skuespillere med, og Nils Jørgen er veldig flink.

Les mer om filmen «Fatso»:

Mest av alt flaut å ta bildene

Frydefullt flaut å spille tjukkas

Vil ha ett bein her og ett der

Laading flyttet tilbake til Kristiansand fra Paris for to år siden. Hun tar nå sosionomstudiet ved Universitetet i Agder.

— Jeg vil utdanne meg ferdig og ta det derfra. Jeg savnet Norge, men nå savner jeg Paris. Jeg har lyst til å ha ett bein der og ett her, sier Laading.

- Hva er det som er så bra med Paris?

— Spør heller hva som er bra med Norge. Jeg tjener bedre her, men jeg har størst nettverk i Paris. Også er det familien i Norge og naturen. Og modellyrket er annerledes her. I Norge skiller jeg meg mer ut. I Frankrike kunne det være hvert fall fem jenter på en jobb som var veldig like. Her er jeg ofte den eneste mørke på en visning, og det er litt gøy.

Ble kalt «70-tallshore»

- Hva har du lært fra årene du har vært i modellbransjen?

— At jeg er en sterk person. Det har jeg hørt overalt. Jeg har fått masse kontakter i modell- og fashionbransjen i Norge. Og jeg har lært å filtrere folk i bransjen. Det er masse dritt der også.

- Da du røk ut av Top Model ble du kalt «70-tallshore» og fikk kritikk fordi du var dårlig kledd. Er det dét du mener med «dritt»?

— Jeg var ikke så fint oppkledd da. Men det går inn der og ut der, sier hun og peker på sitt høyre og venstre øre.

- Har du aldri tatt noe personlig?

— Jo, da jeg var yngre var det en episode jeg husker. Da hadde jeg blitt tatt ut til en stor visning i Frankrike, og de trodde jeg var mye eldre enn jeg var. Men så var det 16-årsgrense, og jeg fikk ikke være med. Det tok jeg veldig personlig, for meg var det veldig viktig å få vært med, sier hun, og tenker seg litt om:

— Men jeg tror faktisk kritikken i Top Model er den verste kritikken jeg har fått, sier hun og spruter ut i latter.

- Hva er det største du har vært med på som modell?

— Le salon du pret a porter porte de Versaille. Det er en stor motemesse i Paris som arrangeres hver år. Er du med der, får du masse oppdrag. Også var det en stor opplevelse da jeg var på en jobb i mitt hjemland; Senegal Sira Vision Dakar med stylisten Colle Ardo Sow. Det var en stor visning med presidenten og presidentkona til stede.

PÅ KICK: Eva under motevisningen på Kick fredag kveld. Foto: Lars Martin Gimse Første oppdrag i hjembyen i går

Fredag var Eva modell på motevisningen på Kick i Kristiansand. Dette var den første visningen hun deltok på i hjembyen.

— Visningen var kjempegøy, det er faktisk noe av det gøyeste jeg har vært med på. Det var så bra stemning, og jeg fikk jo nesten mer oppmerksomhet enn Triana (Iglesias), sier Eva Laading.

FAKTA – Eva Laading

Har bodd cirka syv år på Flekkerøya i Kristiansand i oppveksten, resten i Frankrike.

Ble oppdaget på gata i Paris da hun bodde der som 12-åring, har hatt mange modelloppdrag siden.

Har sin biologiske mor i Senegal og sin adoptivmor på Flekkerøya. Begge fedrene bor i Frankrike. Har to senegalesiske søsken og tre norske. Alle har hun kontakt med.

Kom på 3. plass i Frøken Norge i 2004, røk ut da det var 11 deltagere igjen i Top Model i 2006.

Er 24 år og 1,74 meter høy