Opprinnelig virket det som at Trine Grungs «refs» for å ha hetset kollega Elin Tvedt i sin private blogg begrenset seg til at hun ble tatt av som programleder for Fems nye satsing, «Bli ny: Mor og datter».

Men fredag meldte VG at TVNorge ikke ønsker å fornye kontrakten med Grung.

Vil fortsatt ha betalt

– Jeg har stortrivdes med gjengen i TVNorge og er oppriktig lei meg. Det er helt surrealistisk å tenke på at blogginnlegget har forårsaket så mye styr, sier Grung til Verdens Gang .

Ved årsskiftet løper programlederens kontrakt ut med TVNorge og onsdag kveld fikk Grung beskjed om at denne ikke ville bli fornyet. Grungs advokat, John Christian Elden forteller til VG at TVNorge skal få slippe å ha Trine Grung på skjermen, men at de må betale for seg.

– Det virker som en usedvanlig underlig oppførsel av TVNorge å endre standpunkt gjennom hele prosjektet. Trine er seriøs og gidder ikke kjempe mot noen osm ikke vil ha henne. Det betyr imidlertid ikke at vi lar TVNorge slippe unna, konkluderer Elden til riksavisen.

Han mener Grung bør ha betalt både for det aktuelle programmet og generell lønn for 2009. Har beklaget

Det etter hvert så berømte blogginnlegget om Elin Tvedt ble postet på hjemmesiden trinegrung.no 26. september:

«Ta for eksempel Elin Tvedt... nydelig jente og veldig trivelig i tillegg... men mediemessig, hva har hun egentlig gjort? 71 grader nord er like stor suksess uten henne, en natt med Elin var en flopp, sparket fra NRK grunnet hun kan IKKE intervjue i det hele tatt! Værdame på TV2 (passet hun veldig godt til) utover det, hva har hun gjort? INGENTING! Forsider på avisene hver gang hun viser seg får hun, og vi som lesere lar oss lure av nok et vakkert ytre!»

Like etter norske medier plukket opp Grungs Tvedt-innlegg, skrev hun en ny blogg der hun beklaget sine tidligere uttalelser.

«Ja fokuset ble feil og det var ikke greit at jeg brukte navn bare så det er sagt med en gang. Det har jeg beklaget ovenfor Elin...»

Slutter ikke å blogge

Til tross for at Trine Grungs blogging har fått store konsekvenser for hennes karriere, skriver hun fredag i et innlegg at hun kommer til å fortsette med skrivingen.

«Jeg kommer ikke til å slutte å blogge og heretter skal jeg enda mer hva jeg mener og tenker!», lyder den klare beskjeden.