KRISTIANSAND: Zoom/Urørt-turneen, som presenteres av NRK P3 og NorgesNettet, har tidligere vært med på å få frem ikke ukjenter artister som Big Bang, Madrugada, Furia, Silver, Surferosa, Ricochets, Ai Phoenix, Cadillac, Jaga Jazzist, Johndoe, 120 Days, Silence The Foe og Heroes & Zeros.

Fredag ryddes scenen for blant annet Ida Maria, et aldri så lite fyrverkeri av en dame, som bergtok mange med sin By:Larm opptreden tidligere i år. Ida Maria serverer, sammen med sitt tremannsband en blanding av 70-talls New York-pønk og 80-tallsindie.

Jentetrøkk blir det også med gruppa Cables fra Oslo. De fire unge jentene Inger Anne Hellgren, Silje Dybedahl, Tine Christiansen og Marte Hagen spiller tøff rock’n’roll med hint til punk og klassisk hardrock, og har imponert mange med sine konserter blant annet i hovedstaden. Cables har gitt ut EP'en "Oh la la".

Årets lokale bidrag kommer fra kristiansandsgruppa Black Bone Chapel, som definitivt ikke kommer til å stille med noe mindre rocke-trykk enn de to tidligere nevnte.