Det er ikke bare i USA prisutdelingssesongen er i full gang. Fredag ble nominasjonene offentliggjort til de franske Cesar-prisene.

Med 11 nominasjoner troner «La vie en rose» øverst på listen, det skriver BBC på sine nettsider. Filmen om livet til den legendariske sangerinnen Edith Piaf har blant annet sikret seg nominasjoner i klassen for beste kvinnelige hovedrolle med Marion Cotillard som Edith Piaf.

To Oscarnominasjoner

Cotillard er også nominert til Oscar i den samme klassen, mens filmen er nominert i klassen for beste sminke og kostymer.

«La vie en rose» er også nominert til beste film sammen med «Persepolis», «The Diving Bell and the Butterfly», «La Graine et le Mulet» og «Un Secret».

To av disse filmene er også med i konkurransen om de gylne Oscar-statuettene.

Om slagpasient

«The diving bell and the butterfly», som er basert på den sanne historien om et slagoffer er nominert to ganger. For beste regi og beste manus.

Tegnefilmen «Persepolis» er basert på tegneserieromanen ved samme navn av Marjane Satrapi, og handler om en ung jentes oppvekst i Iran. Filmen er nominert i klassen for beste animasjonsfilm.

Cesar-utdelingen finner sted i Paris 22. februar.