Massøren som fant Heath Ledger (28) død ringte Mary-Kate Olsens mobil to ganger før hun ringte nødnummeret, skriver New York Times.

Hørte ham snorke

Myndigheter opplyser at massøsen Diana Wolozin ankom australienerens leilighet i Soho i New York ved 14.45-tiden tirsdag til en massasjeavtale. Hushjelpen Teresa Solomon var da allerede i leiligheten og slapp henne inn. Ifølge hushjelpen skiftet hun en lyspære på badet ved Ledgers soverom mellom 13.00 og 14.45. Hun skal da ha hørt skuespilleren snorke. Da massøsen forsøkte å ringe Ledger uten å få svar, gikk hun inn på soverommet hans. Hun satte opp massasjebordet som vanlig, uten å skjønne at skuespilleren var død, men da hun berørte ham, kjente hun at han var kald.

Ringte Olsen

Politiet har uttalt at massøsen brukte Ledgers telefon til å ringe Mary-Kate Olsen, som hun visste var venn av 28-åringen. Da hun fortalte at Ledger var bevisstløs, ba Olsen henne ringe livvakter hun kjente i New York. De to hadde enda en samtale før hushjelpen klokken 15.26 ringte 911 og fortalte at Ledger ikke pustet. Livvaktene og ambulanseteamet kom samtidig til stedet 15.33. Det ble forsøkt gjenopplivning, men livet sto ikke til å redde. Brokeback Mountain-stjernen ble erklært død klokken 15.36. Da var også New York-politiet og flere av Olsens sikkerhetsvakter ankommet stedet, skriver nettstedet eonline.com.

Mange medisiner

Spekulasjonene om Heath Ledger tok sitt eget liv florerte etter nyheten om dødsfallet ble kjent. Ifølge nyhetsbyrået AP ble det funnet seks ulike reseptbelagte medisiner for søvnløshet og angst i leiligheten i tillegg til en AP ble en sammenkrøllet 20-dollarseddel, som det er uvisst om inneholder spor av narkotika.

Superstjernens far har gått ut i media og avkreftet at sønnen ville tatt sitt eget liv og mente dette var en "uheldig overdose". Den foreløpige obduksjonsrapporten klarte ikke å gi noe svar på dødsårsaken.

– Obduksjonen er ferdig, men for å finne årsaken til Ledgers død er vi nødt til å gjøre vider undersøkelser. Vi vil ta flere prøver, og det kan ta mellom ti dager og to uker til svaret er klart, sier talskvinne for rettsmedisineren, Ellen Borakove til Reuters.

– Klarte ikke sove

Heath Ledger skal ha slitt med søvnproblemer og angst. For mindre enn tre måneder siden snakket han ut om søvnproblemene sine til The New York Times.

– Jeg klarte ikke stoppe tenke, kroppen var utslitt og tankene mitt fortsatte å rase, uttalte han om tiden da han spilte Bob Dylan i filmen I'm not here. Avisen skriver at han kunne ta en sovepille – bare for å merke at den hadde liten effekt. Han tok så en ny – bare for å våkne opp igjen etter en time, fremdeles med tankene farende gjennom hodet.

Foto: Reuters/Scanpix
Heath Ledger rakk å ferdiggjøre hans siste film «The Dark knight» før han døde. Rollen som mordersk psykopat skal også ha gitt Ledger søvnløse netter. Foto: Reuters/Scanpix
Foto: AP/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix