«Pasientene vekkes klokken 6:15 om morgenen for å marsjere. Sersjantene bjeffer ordre til dem og terapien inkluderer krigssimulasjon med laservåpen».

Høres dette ut som fremtidshverdagen for alle landets verneplitige? Nei da. Det er derimot hverdagen for mange av de to millioner «internettavhengige» som finnes i Kina.

For i følge telegrambyrået Reuters så har kinesiske myndigheter nå tatt sitt hittils mest drastiske skritt i kampen mot «overdreven digital interesse». Rett utenfor Bejing så er det nå opprettet et såkalt behandlingssenter for internettavhengighet. Et sted der mennesker som har vist en litt for stor interesse for onlinespill, nettporno, chatting og nedlasting nå kan søke om behandling.

I følge kinesiske myndigheter er behandlingssenteret i utgangspunktet frivillig, men er du først kommet bak murene så skal de mye til får at du bare kan gå derfra igjen før du er "kurert".

— Jeg ble gradvis besatt, sier Li Yanlin, en universitetsstudent som opplevde at karakterene falt som en sten etter at han "oppdaget" internett.

— Men etter flere uker med behandling så ble jeg hjulpet til å innse den falske gleden jeg fikk ved nettspilling.

I følge Reuters så mener nå kinesiske myndigheter at det finnes omlag to millioner mennesker som er avhengig av internett i landet.