I en årrekke samarbeidet Rikskonsertene med Alarmprisen om å gi et ungt og lovende norsk band en helt spesiell mulighet til å gjøre veien mot toppen lettere. I fjor var det Ungdomsskolen som stakk av med prisen, og året før fikk Serena Maneesh sjansen til å vise seg fram for hele landet. Selv om Alarmprisen ble lagt ned i år har Rikskonsertene ivret for å fortsette ordningen, og i samarbeid med MySpace Norge vil en heldig artist få muligheten til å vinne en turné i Norge, få øvingsfasiliteter tilgjengelig før turneen, få arrangert en showcase på Bylarm og i tillegg få en sjanse til å opptre på det store bransjetreffet The Great Escape i Brighton.

Verdifullt

Kristoffer Endresen i MySpace Norge mener premien henger høyt, og over 300 norske artister har meldt seg på konkurransen.

– Rikskonsertene ønsket å gi en nykommer en slik mulighet selv om Alarmprisen ble lagt ned. Vi samarbeidet med Alarmprisen tidligere, og vi ble brukt til å spre budskapet til norske artister, sier han.

Jury

Juryen har hatt en stri tørn med å plukke ut finalistene.

– Det har ikke vært lett. Juryen satt igjen med mellom 15 og 20 artister som de mente kunne vært i finalen. Av disse måtte de ned til tre, sier Endresen.

Juryens medlemmer har lagt vekt på at de tre finalistene vil kunne dra god nytte av en norgesturne, og at de også har potensial til å nå ut til et utenlandsk publikum. Juryen har for øvrig bestått av representanter fra Rikskonsertene, Norsk Rockforbund, Bylarm, MySpace og Music Export Norway.

Lesere

Nå står det altså igjen tre finalister, og det er leserne i de fire store regionavisene Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad som får æren av å bidra til å stemme fram en vinner blant de tre. Avstemmingen vil ligge ute helt fram til fredag den 28. november. På finaledagen stiller de tre kandidatene opp til konsert på Blå i Oslo.

Finalistene er:

Harrys Gym

Juryens kommentar: «Med rykende fersk plate ute kunne vi ikke funnet et mer aktuelt band enn Harrys Gym å putte inn blant våre topp tre. Et deilig liveband med stort potensial». Hør Harrys Gym her og sjekk om du er enig med juryen.

The New Wine

Juryens kommentar: «De purunge og talentfulle guttene i den nye vinen har en meloditeft og energi vi gleder oss til stort til å følge videre.» Hør de unge og håpefulle på deres MySpace-side.

Ingeborg Selnes

Juryens kommentar: «Bodøjenta kom med sin første plate i sommer og med en meloditeft få kan matche og et smittende humør live kommer hun definitivt til å sette sitt preg på musikknorge fremover». Hør musikken på hennes side på MySpace.

Årlig?

Satser dere på å gjøre dette til en årlig foreteelse?

— Ja vi håper på det. Det er derfor vi nå ønsker å involvere leserne i regionavisene, sier Endresen.

Han antyder også at flere av de artistene som ikke nådde helt til finalen vil få flere sjanser til å vise seg fram.

— Vinnerbandet vil blant annet trenge oppvarmingsartister flere steder i landet, sier han.

Juryen har bestått av:

Vidar Skeie – Rikskonsertene

Magnus Ulvik – Rikskonsertene

Alexander Rishaug – Rikskonsertene

Simen Herning – Studentarrangørene i Norges Rockforbund

Runar Eggesvik – By:Larm

Helene Dolva Broch – Music Export Norway

Pål Stokka - MySpace