Den evige låta fremføres ifølge gitarist, Kalle Karlsson som en aldri så liten protest mot resultatet av det svenske regjeringsvalget, hvor socialdemokratene led et bittert nederlag for det borgerlige flertallet.

— Ja, som du kanskje har fått med deg har vi hatt valg i Sverige nå nettopp, og vi er ikke så godt fortnøyd med resultatet. Så kveldens versjon av "We're not Gonna Take it" er vår lille protest, sier Karlsson.

Hyller gode låtskrivere

Men det er langt fra protest og trass som ligger bak når Siri Bergneher, Johanna Nordström og Kalle Karlsson rigger seg til på Hjørnet i kveld. Deres mål er å få flere til å legge sin elsk på de gamle hardrockernes fantastiske låtskriverier.

— Vi misjon er å vise at det finnes noe helt annet i hardrocken som fortjener respekt. Mange av låtene har virkelig en god "story" og mange av de gamle rockeheltene er fantastiske låtskrivere og poeter, sier Karlsson.

Inspirert av Pumpkins

Han sier ideen til å starte opp bandet Hellsongs kom som et direkte resultat av en b-side på en Smashing Pumpkins single.

— Da Smashing Pumpkins gav ut sin første single, hadde de en egen versjon a Iron Maidens "Number of the Beast" med som b-side. Det var første gang jeg tenkte: Hvilken tekst!!! Og deretter fant jeg ut at finnes så utrolig mange gamle rockelåter med fantastiske tekster, forteller gitaristen.

Ut på Europa-turné

Albumet "Hymns in the Key of 666" ble sluppet over hele verden, og bandet har opplevd god respons. Spesielt i Europa har publikum omfavnet den originale "mykmetallen" Hellsongs serverer. I høst og vinter drar de derfor ut på en lengre turné, med spillejobber både i Østerrike og Tyskland.