KRISTIANSAND: I forslaget til en ny ruspolitisk handlingsplan foreslås det å stoppe brennevinssalget i Kristiansand klokken 24, og øl— og vinsalget klokken 2. I dag kan både øl og brennevin serveres frem til klokken 3. Forslaget har blitt drøftet i de forskjellige partigruppene, og vil trolig bli støttet av flertallet når det skal behandles i bystyret 12. mars.

LES OGSÅ: Skjenkestopp klokken 2

Eventuelle endringer i skjenketiden kan bli en realitet fra 1. juli, det vil si like før Quartfestivalen braker løs. Festivalen liker dårlig at skjenketidene kan bli strammet inn.

— Vi møter en innstramming med stor skepsis. For vår hovedarena på Odderøya vil de nye reglene ikke ha noen betydning, men en innstramming vil få konsekvenser for tilbudet i byen, sier Quartfestivalens festivalsjef Daniel Nordgård til fvn.no.

Nordgård tror ikke kortere skjenketider vil få dramatiske økonomiske konsekvenser for festivalen, men frykter at publikum vil få en dårligere festivalopplevelse.

— Vi ønsker at folk skal få tid til å se headlinerne på øya og til å klubbe i byen. Hvis det forsvinner en time i byen vil det føre til et dårligere tilbud til publikum, sier Nordgård.

Han tviler også på at innstrammingen vil få den effekten som politikerne ønsker.

— Rent personlig tror jeg ikke det er den riktige veien å gå. I stedet burde man bevilge mer penger til politi og natteravner for å forebygge ordensproblemer i sentrum. Det vil få en langt større og bedre effekt når det gjelder folks oppførsel i byen, sier han.

DISKUTÉR SKJENKETIDENE HER